Järvinen vastaan Ässät - toinen näytös

LIIGA / Ennakko
Mika Järvinen nollasi Ässät perjantaina 43 torjunnallaan.
Kuva © KRISTIAN SALMINEN - KRISTIAN.SALMINEN@JATKOAIKA.COM
Ässät ja Sport ottavat Porissa lauantaina mittaa toisistaan tuplapeliviikonlopun toisessa osassa. Perjantaina vaasalaiset ottivat maalivahti Mika Järvisen johdolla tyylipuhtaan 2−0-voiton. Porilaiset ovat kuitenkin kotiluolassaan lähtökohtaisesti ennakkosuosikki.

Ässien ja Sportin välinen kohtaaminen ei tuottanut perjantaina juurikaan tilastomerkintöjä. Kotijoukkue otti kaksi jäähyä, Ässät yhden. Maalejakin tuli vain kaksi, molemmat samalle miehelle, Tommi Tikalle.

Jos ei tilastomerkintöjä pahemmin nähty, niin laukauksia oli senkin edestä - varsinkin Ässien puolelta. Pata tykitti perjantaina Vaasassa huikeat 84 laukausta, mutta kiekko ei löytänyt tietään maaliin kertaakaan. Huomion arvoista olivat peräti 30 laukausta ohi maalin. Vastaavaan tuhlailuun ei porilaisilla ole lauantaina kotikaukalossaan varaa.

Isomäen merkitys

Ässät on pelannut tämän vuoden puolella viidesti kotikaukalossaan ja voittanut neljästi. Joukkue on sarjan parhaita kotijoukkueita ja otteet ovatkin kotona usein varsin pirteitä.

Vaikka Sport onnistuikin Ässät perjantaina voittamaan, on joukkueen käyrä osoittanut alaspäin jo pidemmän aikaa. Viimeisestä 15 ottelustaan vaasalaiset ovat kyenneet voittamaan vain kolme, mikä kertoo olennaisen. Lauantai-ilta ja Pori on paha yhdistelmä kaikille vierasjoukkueille.

Ässien ylivoimapeli ei ole sujunut viime aikoina kotona järin mairittelevasti, mutta joukkue on silti onnistunut tekemään viime aikoina lähes kolme maalia yhtä kotiottelua kohden.

Hutikutia vai täysosumia?

Sport vei perjantaina tiukan ottelun nimiinsä, mutta joukkueella oli silti omat vaikeutensa keskialueen ylityksessä ja syötötkään eivät aina löytäneet toivottuun osoitteeseen. Lauantaina tarvitaan pientä skarppaamista jokaisella osa-alueella, jotta taistelu voitosta on realistinen.

Ässät hukkasi edellisessä kohtaamisessa peräti 84 laukausta, ja tällainen tilastofakta tuskin toistuu kahta kertaa peräkkäin.

Toisaalta, mitä pitempään Mika Järvinen vaasalaisten maalilla kestää, sitä tuskaisemmaksi voi ässähyökkääjien olotila muodostua. Sport saattaa myös laittaa maalille Veini Vehviläisen, mikäli Järvinen lepää perjantain kiekkosateen jäljiltä.

Seuraa Heitä

Tommi Tikka #26 | HPK

Keskushyökkääjä

Ensin 15 ottelua ilman maalia, sitten perjantaina heti kaksi osumaa. 21-vuotias Tikka on kova hämmentämään, mutta osaa myös tehdä pisteitä. Mikä on rooli lauantaina, kun edessä on uusi kohtaaminen Ässiä vastaan?

Niko Ojamäki #20 | Linköping

Laitahyökkääjä

Ässät tuhlaili perjantaina maalipaikkoja tiuhaan tahtiin ja laukaukset viuhuivat useasti seinille. Ojamäki oli ahkerin laukoja, mutta sai sentään seitsemän laukausta kymmenestä maalia kohti. Maali maistuisi lauantaina Ojamäellekin varmasti maukkaalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ässät täynnä revanssihenkeä
Sport voitti tuplaottelun ensimmäisessä osassa Ässät kotonaan jättäen porilaiset tyystin ilman maalia. Yrityksen puutteesta porilaisia ei voinut kuitenkaan syyttää, sillä Sportin maalilla Mika Järvinen joutui torjumaan yli kaksi kertaa enemmän kuin virkaveljensä Andreas Bernard. Kotiottelu, revanssihenki ja edellisen ottelun hallinta kääntää vaakakupin porilaisten suuntaan.
3 4
1 2