KÄR - ILV
TAP - LUK
PEL - IFK
TPS - HPK
CAR - MTL 1.00
CHI - COL 2.00
VAN - CBJ 4.00

Kärsivällisyys ja ykkösketjun tehot toivat Kärpille tärkeän vierasvoiton

LIIGA / Haastattelu
Julius Junttila sai pitkästä aikaa onnistumisen maalin muodossa.
Kuva © Sirpa Pöyhönen
Kärpät nappasi Porista vierasvoiton ja siirtyi puolivälieräsarjan voitoissa 3−1-johtoon. Kärsivällisesti pelannut vierasjoukkue sai illan ratkaisijat joukkueen ykkösketjusta, kun Julius Junttila sekä Charles Bertrand iskivät maalit mieheen.

Jälleen oli tiukka ja tasainen taisto, kun Ässät ja Kärpät ottivat yhteen puolivälieräottelun merkeissä. Kärsivällisyys oli päivän sana Kärppien hyökkääjä Julius Junttilan puheissa, kun oululaiset hakivat jatkon kannalta erittäin arvokkaan 3−1-vierasvoiton.

− Olimme tänään kärsivällisiä ja pidimme pään kylmänä. Luotimme omaan pelaamiseemme, vaikka Ässät menikin alussa johtoon. Tarkoitus oli vetää rohkea ja raikas peli. Meillä oli menoa ja meininkiä ja pelasimme suoraviivaisesti kohti maalia, Junttila kertasi.

− Sarja on ollut todella tasainen, eivätkä ottelut ole ratkenneet isosti kumpaankaan suuntaan. Täydet 60 minuuttia on saanut joka kerta painaa hommia.

Suoraviivaisesti syntyivät myös Kärppien 1−1- sekä 1−2-osumat. Ässien paras vaihe katosi ottelun loppupuolella ja Kärpät puolestaan nosti pelillistä tasoaan vahvasti ottelun päätöserässä, minkä myönsi myös Ässien päävalmentaja Mikael Kotkaniemi.

Päätöserän ja samalla ottelun ratkaisijoiksi nousivat oululaisten ykkösketjun pelurit. Junttila viimeisteli tasoitusmaalin aivan maalin edestä ja Charles Bertrand puolestaan päätti suoran hyökkäyksen terävään laukaukseen.

Runkosarjan maalipörssin voittanut Bertrand katkaisi kymmenen ottelun mittaisen maalittoman putkensa. Samalla kertaa Junttilan seitsemän ottelun kuiva jakso tuli päätökseensä. Onnistumiset maistuivat Junttilalle, vaikkei hän niitä liikaa korostanutkaan.

− Ei tehojen vähyys painanut ole, mutta ei se tekeminen ole ehkä ollut niin rentoa, kun pisteitä on tullut vähemmän.

Ottelusarja on katkolla Oulussa keskiviikkona ja Kärpät aikoo jatkaa samoin eväin.

− Ottelusarjan tilanne ei vaikuta, vaan meidän pitää rummuttaa samalla tavalla myös seuraavassa pelissä. Toivottavasti pääsemme kotona hyvään fiilikseen, Junttila totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle