Liiga-kierros: Sami Nikun ensimmäinen maali Ilveksessä toi jatkoaikavoiton Ässistä

LIIGA / Uutinen
Sami Niku onnistui maalinteossa ensi kertaa seurasiirron jälkeen.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Tiistaina Liigassa pelattiin vain yksi ottelu. Tampereella sarjakärki Ilves tarvitsi jatkoajan voittaakseen pudotuspelikamppailussa olevan Ässät maalein 4−3.

Tiistain ainoassa ottelussa Ilves kukisti Ässät. Ottelun tehomieheksi nousi Matias Mäntykivi tehoilla 2+1, mutta lopullisen sankarin viitta meni Sami Nikun harteille.

Ilves–Ässät 4–3 ja.

Ilves otti vahvan otteen jo ensimmäisen erän avauspuoliskolla, kun Mäntykivi ja Otto Latvala onnistuivat maalinteossa. Mäntykivelle maali oli jo kauden 18. osuma, mutta Latvalan edellisestä onnistumisesta oli yli vuosi.

Toisessa erässä Ässät sai otetta, ja Will Graber onnistuikin kaventamaan pian ottelun puolivälissä hienolla rystynostolla. Osuma tuntui kuitenkin pikemmin herättävän Ilveksen, ja erän lopulla aikana Dominik Mašín laukoi tolppaan, ja maalirautoihin osui myös Mike O'Learyn ohjaus.

Kolmatta erää oli pelattu noin kuusi minuuttia, kun Ässät tasoitti Roope Talajan lapioidessa maalin edestä irtokiekon sisään. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, sillä Mäntykivi siirsi Ilveksen uudestaan johtoon. Loppuun asti johtoasema ei kestänyt, sillä Eemil Erholtz tasoitti ajassa 51.54. Ilves painosti pelin loppuhetket, mutta Ässien taistelu maalivahti Niklas Rubinin johdolla toi pisteen.

Ilves kontrolloi kiekkoa suurimman osan jatkoajasta ja lopulta ratkaisijaksi nousi Niku, jolle maali oli ensimmäinen tupsukorvien paidassa.

Ilves on sarjataulukon kärjessä kolme pistettä Tapparaa edellä, mutta kirvesrinnat ovat pelanneet kolme ottelua vähemmän. Ässät on kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa tasapisteissä KooKoon kanssa.

MAALINTEKIJÄT

4.22 1−0 Matias Mäntykivi (Ikonen, Clendening)
8.08 2−0 Otto Latvala (Mäntykivi, Ratinen)
30.48 2−1 Will Graber (Fabre, Noiva)
46.10 2−2 Roope Talaja (Heimosalmi, Matinmikko) yv
46.41 3−2 Matias Mäntykivi (Ratinen, Pelli)
51.54 3−3 Eemil Erholtz (Hämeenaho, Heimosalmi)
61.24 4−3 Sami Niku (Suomi, Ikonen)

Maaliodottama: Ilves 2,54–2,75 Ässät

» Lähetä palautetta toimitukselle