Suomi kaatoi jatkoajalla Sveitsin, Kanada vei Pohjois-Amerikan taiston

MAAJOUKKUE / Uutinen
Suomi pääsi juhlimaan lopussa.
Naisten olympiajääkiekon A-lohko pelattiin loppuun keskiviikkona. Otteluina nähtiin Sveitsi-Suomi ja Kanada-Yhdysvallat.

Päivän ensimmäisessä ottelussa Sveitsi ja Suomi kävivät jännittävän kamppailun. Suomi hallitsi ensimmäistä erää ja meni Jenni Hiirikosken ja Michelle Karvisen maaleilla 2-0-johtoon alle kymmenessä minuutissa. Toisessa erässä Sveitsi sai kuitenkin aivan uudenlaisen rytmin pelaamiseensa ja tasoitti Romy Eggimanin ja Phoebe Stanzin maaleilla erän ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana.

Suomen peli lannistui näistä maaleista jonkin verran. Peli eteni tasalukemissa erän loppupuolelle saakka, kunnes ajassa 30.59 Sveitsin Evelina Raselli hölmöili itselleen 5+20 minuutin jäähyn, kun sveitsiläinen potkaisi jäästä käsin suomalaispelaajaa. Suomi onnistui hyödyntämään viiden minuutin ylivoimansa aivan sen loppupuolella, kun Karvinen iski illan toisen maalinsa.

Suomen johto kesti aina kolmannen erän lopulle, kunnes Sveitsi tasoitti ylivoimalla reilut kolme minuuttia ennen summeria. Maalintekijä oli Stefanie Marty. Sveitsi pääsi vielä kertaalleen ylivoimalle juuri ennen loppua, mutta joukkueiden edessä oli silti jatkoaika. SIllä Suomen sankarittareksi nousi ottelun toisella maalillaan Hiirikoski, joka jatkoi Linda Välimäen syötön upealla ohjauksella maaliin.

A-lohkon toisessa ottelussa Kanada peittosi Yhdysvallat tiukoin lukemin 3-2. Maalittoman avauserän jälkeen avausmaali nähtiin reilun 37 minuutin pelin jälkeen, kun Yhdysvaltojen Hilary Knight vei vierasjoukkueen johtoon. Yhdysvallat hallitsi muutenkin kahta ensimmäistä erää vieden laukaukset lukemin 24-19.

Kanada sai kolmannessa erässä uudenlaisen otteen peliin ja meni 2-1-johtoon reilussa kolmessa minuutissa Meghan Agostan ja Hayley Wickenheiserin maaleilla. Kanadalaiset jatkoivat hallintaansa koko erän ajan ja lisäsivät johtoaan Agostan toisella maalilla reilut viisi minuuttia ennen loppua. Yhdysvallat otti vielä maalivahdin pois ja kavensi reilu minuutti ennen loppua Anne Schleperin maalilla.

Viime hetkillä saatu ylivoimakaan ei auttanut yhdysvaltalaisia enää, vaan Kanada vei lohkovoiton voittonsa myötä Yhdysvaltojen nenän edestä. Suomi sijoittui kolmanneksi ja Sveitsi neljänneksi.