Toni Utunen vahvistamaan Ilves-puolustusta

LIIGA / Uutinen
Toni Utunen tulee Ilvekseen Pelicans-paidassa vietettyjen kausien jälkeen.
Kuva © Juuso Koro / @juusokuvaa
Ilves on solminut kahden vuoden sopimuksen puolustaja Toni Utusen kanssa.

Tampereen Ilves tiedotti torstaina tehneensä kaksivuotisen sopimuksen puolustaja Toni Utusen, 24, kanssa. Utunen on pelannut edelliset kolme kautta Lahden Pelicansissa ja voittanut siellä kaksi SM-hopeaa. Tämän kauden runkosarjassa hän teki 56 ottelussa tehot 5+15=20 ja pudotuspeleissä syntyi 3+1=4 pistettä 17 ottelussa.

− Utunen on ikäisekseen erittäin kokenut puolustaja, joka on kuulunut nuorten maajoukkueissa ja Pelicansissa joukkueiden kapteenistoihin. Hän löi tällä kaudella jo itsensä läpi Leijonien ryhmään Euro Hockey Tourille ja tulee kehittymään vielä useiden vuosien ajan. Toni on erinomainen joukkuepelaaja ja vahva kamppailija suhteessa kokoonsa. Hänen vahvuutensa ovat puolustus- ja yleispelaamisessa, ja hän pystyy suorittamaan korkealla tasolla ottelusta toiseen, sanoo Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela.

303 Liigan runkosarjaottelua urallaan Tapparan ja Pelicansin paidassa pelannut Utunen on Vancouver Canucksin viidennen kierroksen varaus kesältä 2018. Hän on voittanut sekä alle 20-vuotiaiden että alle 18-vuotiaiden maailmanmestaruuden Tällä kaudella hän pääsi pukemaan A-maajoukkueen peliasun ylleen kahdessa ottelussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle