Mestiksen viime kausi tavoitti ennätysyleisön

MESTIS / Uutinen
IPK juhli mestaruutta kauden 2023–24 päätteeksi.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Mestistä kävi katsomassa paikan päällä yli 30 % enemmän kuin edellisellä kaudella. Otteluita tuotiin myös valtakunnalliseen televisioon.

Mestis kertoi torstaina kauden 2023–24 tavoittaneen ennätysyleisön. Toiseksi korkeinta sarjatasoa seurasi niin paikan päällä kuin televisiosta enemmän yleisöä kuin koskaan aikaisemmin.

Kauden aikana otteluita kävi paikan päällä katsomassa lähes 450 000 katsojaa. Kasvua edelliseen kauteen tuli yli 30 prosenttia. Runkosarjan osalta kasvua oli 32 prosenttia ja pudotuspeleissä 25 prosenttia.

Sarjan mediaoikeudet omistava MTV toi valikoituja otteluita kuukausittain myös vapaasti katsottavalle MTV Subille. Parhaimmillaan yksittäinen ottelu tavoitti MTV:llä jopa 400 000 katsojaa. Koko kauden 2023–24 aikana Mestiksen ottelulähetykset tavoittivat yli 1,2 miljoonaa suomalaista MTV Katsomossa ja MTV:n kanavilla.

– Mestiksen katselu nousi viime kaudella uudelle tasolle. MTV Katsomossa sarjan kiinnostus on ollut vahvassa kasvussa, minkä lisäksi MTV Subin ottelulähetykset ovat esitelleet Mestistä onnistuneesti uusille yleisöille. Mestis tavoittaa suomalaiset MTV Subilla kuukausittain myös ensi kaudella, kertoo MTV:n sisällöistä ja kanavista vastaava Iina Eloranta.

Sarja huipentui huhtikuussa IPK:n ja Ketterän väliseen finaalisarjaan. Iisalmelaisjoukkue nappasi seurahistoriansa ensimmäisen mestaruuden voitoin 4-3.

» Lähetä palautetta toimitukselle