Piekkola ja Peltonen TuToon

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Rauman Lukko on vuokrannut puolustaja Ville Piekkolan TuToon. Samalla TuTo kertoi Ässien keskushyökkääjä Mikko Peltosen hakevan pelipaikkaa turkulaisjoukkueesta. Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi.

Melko isokokoinen Mikko Peltonen on taitava keskushyökkääjä, joka on dominoinut käsillään juniorikaukaloita. Hän on Ässien kasvatti ja on pelannut tällä kaudella kasvattajaseuransa liigaseurassa neljä ottelua.

Peltonen kävi syyskauden puolivälissä Vaasan Sportissa pelaamassa viisi ottelua, joissa ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi 27 minuuttia jäähyjä. Ennen joulutaukoa hän kiekkoili Suomi-sarjan Jokipojissa. Neljässä ottelussa syntyivät tehopisteet 3+1.

Peltosen sopimus on try-out muotoa ja se kestää tammikuun loppuun.

- Ässien toimitusjohtaja Juhani Tamminen kertoi Peltosen olevan
taitava kiekollinen sentteri, jollaista olemme joukkueeseen etsineet. Tammisen ansiosta Peltonen tuli Turkuun Uudenvuodenaattona. Peltonen on osoittanut harjoituksissa olevansa erittäin lahjakas pelaaja. Seuraavissa peleissä Peltosella on aikaa näyttää, kuinka hän Mestispeleissä pärjää, TuTon valmentaja Pekka Virta kommentoi.

23-vuotias Ville Piekkola on pelannut kuluvalla kaudella 24 SM-liigaottelua, joissa pistetili ei auennut. Jäähyllä Piekkola kulutti aikaansa 12 minuuttia.

Ville Piekkola aloitti kauden Lukon nelosketjun keskushyökkääjänä, mutta palasi jo Ismo Lehkosen aikana omalle paikalleen puolustajaksi. Jukka Rautakorven alaisuudessa Piekkola on päässyt pelaamaan vain satunnaisesti, ja hänelle on jo jonkin aikaa etsitty uutta seuraa. Kiinnostusta häntä kohtaan on esittänyt varsinkin norjalainen Stavanger Oilers johon vastikään siirtyi toinen Lukon ylijäämäpelaaja, myös Pelicansin testattavana ollut Hermanni Vidman. Lukko kuitenkin halusi Piekkolan jäävän Suomeen lähinnä liigajoukkueen vakiopuolustajien loukkaantumisten varalle, ja ainakin toistaiseksi hyvänä luistelijana tunnettu pienikokoinen Piekkola vahvistaa TuTon takalinjoja. Piekkolalla ja Lukolla on sopimus myös ensi kaudesta. TuTon ja Lukon välinen vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi.

- Ville Piekkola on taitava ja liikkuva puolustaja, joka omaa myös hyvän liigakokemuksen. Piekkola tulee viikonloppuna saamaan meiltä hyvän ruudun,
päävalmentaja Pekka Virta kertoi.

Peltonen ja Piekkola pelavat TuTossa jo huomenna, kun turkulaisjoukkue matkustaa Järvenpäähän Haukkojen vieraaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle