Leijonien murskaava maaliero ei näy kaikkien tehotilastossa − Marjamäki hakee perusteltua muutosta

MAAJOUKKUE / Uutinen
Sakari Manninen ja Antti Suomela saavat rinnalleen uuden lenkin.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Leijonat on kirjannut kolmesta ensimmäisestä ottelustaan murskaavan maalieron: 23−2. Koska maalijuhlat eivät ole olleet ylivoimalla suurimmillaan, tämä näkyy myös suurimman osan tehotilastossa. Heikkoja lenkkejäkin kuitenkin löytyy.

Suomen maaliero näyttää tällä hetkellä muhkeaa +21:n lukemaa. Tämän johdosta esimerkiksi tulikuuma Sebastian Aho johtaa itseoikeutetusti miesten MM-kisojen tehotilastoa jaetusti tutkaparinsa Teuvo Teräväisen kanssa. Molempien teholukema on +10.

Kirill Kaprizov on ainoa Leijonien rintaman kuuden kärjessä rikkova pelaaja jakaen saldolla +7 kolmossijan Veli-Matti Savinaisen ja Markus Nutivaaran kanssa.

Kaikkiin hellekeli ei kuitenkaan ole tarttunut. Myös Suomen riveistä löytyy kaksi pakkasen puolelle jumahtanutta pelaajaa, kun Antti Suomelan ja Pekka Jormakan teholukema näyttää lukemaa -1.  Jormakka on myös joukkueen ainoa hyökkääjä, joka ei ole onnistunut maalinteossa kertaakaan. Ketjukaveri Sakari Mannisen teholukema on kuitenkin +2.

Kolmosketju onkin ollut Leijonien heikoin vitja, minkä takia Lauri Marjamäki hakee ketjuun uutta energiaa nostamalla Jormakan tilalle Olli Palolan. Ensimmäiset minuuttinsa Jokerit-hyökkääjä pelasi tiistaina Norjaa vastaan, mutta nyt Palola pääsee ensimmäistä kertaa neljään pelaavaan ketjuun.

Vertailun vuoksi esimerkiksi Kanadan maalieroksi kolmen ottelun jälkeen on muotoutunut 21−6. Vaikka päästettyjä maaleja on neljä kappaletta enemmän, yhdenkään pelaajan teholukema ei ole valahtanut pakkasen puolella. Joukkue ei ole päästänyt yhtäkään osumaa alivoimalla, joten sekään ei vaikuta tilastolukemiin. Tehopörssi kanadalaisten kesken on varsin tasainen, sillä kaikkien teholukema on +1:n ja +5:n välillä. 

» Lähetä palautetta toimitukselle