Kupittaalla protestoitiin suljettua Liigaa kovin sanoin - TUTOn kannattajaryhmän puheenjohtaja: "Se oli yksittäisten kannattajien lakana"

MESTIS / Uutinen
TUTOn kannattajakulmaukseen nousi lakana "Kiekkoliitto, haistakaa vittu" ottelun päätöserässä.
Kuva © Timo Savela
TUTOn ja K-Vantaan välisen ottelun kolmannessa erässä TUTOn fanikatsomoon nousi lakana, jossa protestoitiin suljettua Liigaa kovin sanoin. TUTOn kannattajaryhmä TUTO Rebelsin puheenjohtajan Kimmo Välikosken mukaan kyseessä oli yksittäisten kannattajien tekele.

Muutama TUTOn kannattajaryhmän jäsen kritisoi Jääkiekon SM-liiga Oy:n ja Suomen Jääkiekkoliiton suunnitelmia pitää Liiga suljettuna. Kannattajat nostivat ottelun päätöserän puolivälissä lakanan, jossa oli teksti: "Kiekkoliitto haistakaa vittu".

Koko Kupittaan yleisö ehti nähdä kannanoton.
Kuva © Olli Tiihonen

TUTO Rebelsin puheenjohtaja Kimmo Välikoski haluaa erottaa faniryhmän ja lakanan toisistaan. Lakana oli esillä pari minuuttia, minkä jälkeen järjestyksenvalvojat tulivat takavarikoimaan sen. Välikoski ei ollut myöskään itse tietoinen lakanasta.

— Näin lakanan ensimmäistä kertaa, kun se levitettiin. Se oli yksittäisten kannattajien lakana herättää Jääkiekkoliitto huomaamaan suljetun sarjan ongelmat. Missään nimessä lakana ei ollut Rebelsien, vaan yksittäisten ihmisten oma, Välikoski painottaa. 

Aiemmin tällä viikolla MTV Sport kertoi Liigan ja Jääkiekkoliiton suunnittelevan uutta yhteistyösopimusta Liigan ja Mestiksen välille. Jääkiekon SM-Liiga Oy:n puheenjohtaja Heikki Hiltunen kertoi MTV:lle, etteivät karsinnat kuitenkaan palaa sarjojen välille vielä ensi kaudella.

— Se on nyt ainakin päivänselvää, ettei ensi kaudella pelata liigakarsintoja. Liiga on jo hyväksynyt lisenssit niille joukkueille, jotka pelaavat ensi kaudella Liigassa, Hiltunen kommentoi MTV:lle.

» Lähetä palautetta toimitukselle