JYPille kuusi uutta pelaajasopimusta

LIIGA / Uutinen
Täysin uusina miehinä SM-liigan hallitsevan mestariyhdistelmä JYPin kokoonpanoon liittyvät Jason Lepine, Mikko Kalteva, Corey Quirk ja Mikael Ruohomaa.

Kaksivuotisella pelaajasopimuksella JYP-paitaan siirtyvä kanadalainen Jason Lepine on pelannut viime kauden Tšekin Extraliigan HC Kladnossa. Hän on urheilutoimenjohtaja Jukka Holtarin mukaan hyvin liikkuva ja kiekollinen puolustaja.

– Vuosi euroopassa on auttanut häntä sopeutumaan isoihin kaukaloihin, toteaa Holtari JYPin nettisivuilla.

JYP vahvisti myös Jatkoajan jo aiemmin uutisoiman Corey Quirkin siirtymisen hurrikaaninuttuun. Lepinen tavoin kaksivuotisen pelaajasopimuksen allekirjoittanut Quirk on 25-vuotias hyökkääjä, joka pelasi viime kaudella Saksan kakkosliigan Rosenheimissa. AHL-taustaa Quirkilla on 142 ottelun verran.

– Quirkin asenteessa on paljon samaa kuin siinä Eric Perrinissä, joka tuli JYPiin 10 vuotta sitten. Quirk on matkalla kohti parhaita vuosiaan ja myös hänen tapauksessaan Euroopassa pelaaminen on valmistanut häntä, Holtari hehkuttaa.

Puolustuspäähän JYP saa niin ikään kaksivuotisella pelaajasopimuksella Jyväskylään siirtyvän Mikko Kaltevan, joka on pelannut kaksi kautta Ruotsin Södertäljessä. Kalteva on alunperin jokerikasvatti ja hänellä on taustallaan useita kausia SM-liigassa Jokerien riveistä.

– Kalteva on hyvin liikkuva ja isokokoinen pakki, joka tuo meille lisää puolustustaitoa ja alivoimaosaamista, kehuu Holtari.

Mikael Ruohomaa siirtyy JYPiin puolestaan kaksivuotisen pelaajasopimuksen kera Mestiksen Jokipojista. Ruohomaa on kiekollinen keskushyökkääjä ja alunperin Ässien kasvatti. Myös Ruohomaata Holtari kuvailee nopeaksi ja taitavaksi hyökkääjäksi, jolla riittää rohkeutta 1vs1-tilanteissa.

– Ruohomaa on ns. "late bloomer", joka on kehittynyt viime kausina hurjasti. Hänellä on hyvä pelirohkeus ja kiekollista taitoa, toteaa Holtari.

JYP ilmoitti myös solmineensa yksivuotiset jatkosopimukset kokeneiden Kalle Koskisen ja Jari Jääskeläisen kanssa.


Mikko Kalteva puolustaa jatkossa JYPissä.
Tomi Hänninen - tomi.hanninen@jatkoaika.com

» Lähetä palautetta toimitukselle