Hytönen jatkaa JYPissä

LIIGA / Uutinen
JYPin kapteeni Juha-Pekka Hytönen, 25, jatkaa pelaamistaan JYPissä. Hytönen ja JYP ovat solmineet sopimuksen ensi kaudesta ja yhdestä optiokaudesta. Lisäksi JYP julkisti nipun muita jatkosopimuksia.

Hytösen jatko on merkittävä asia koko jyväskyläläiselle jääkiekolle. Ottajia JYP-kapteenille olisi ollut muuallakin, mutta Hytönen päätti valita JYPin.

- Kapteenimme kanssa tehty jatkosopimus on meille iso asia ja vahva viesti JYPin paremmasta huomisesta. Vahvan kauden pelannut keskushyökkääjä herätti kovaa kiinnostusta muuallakin, ja Juha-Pekasta olikin tulossa yksi kevään
pelaajamarkkinoiden halutuimmista kotimaisista pelaajista. Tässä mitattiin kunnolla meidän kilpailukykymme, toteaa JYPin toimitusjohtaja Jukka Seppänen.

Hytösen lisäksi JYPin kanssa jatkosopimuksen rustasivat maalivahti Pekka Tuokkola, puolustajat Juha Salmu ja Henrik Forsberg sekä hyökkääjät Samuli Piiroinen ja Olli Sipiläinen.

Uusi JYP-ilme tärkeä peruste

Hytösen mukaan suurin syy JYP-paidassa jatkamiselle on ensi kauden kilpailukykyisyys.

- Totta kai pelaajana haluan pelata voittavassa joukkueessa. Jyväskylässä on nyt sellainen henki ja tänne on rakentumassa sellainen joukkue, että menestymisen mahdollisuudet ovat mihin vain. Lisäksi JYP menee organisaationa koko ajan kovasti eteenpäin, hän sanoo.

Kuudetta liigakauttaan pelaava Juha-Pekka Hytönen on tehnyt tällä kaudella piste-ennätyksensä. Ennen runkosarjan kahta viimeistä ottelua Hytösen tehot ovat 11+16 eli 27 pistettä. Tehopörssin lukema on +7.

- Hytösen pisteiden arvoa nostaa se, että niistä lähes 20 on tehty tasakentällisin. Lisäksi hän on erittäin hyvä yleispelaaja ja taitava alivoimataistelija, Seppänen sanoo.

JYPin tuleva päävalmentaja Risto Dufva lupaa Hytöselle isoa ruutua ensi kauden joukkueessa.

- Iso ruutu on helppo luvata, kun luottamus on molemmin puolinen. Meillä on Juha-Pekan kanssa yhteistä historiaa Jukureista ja nuorten maajoukkueesta, ja se on hyvä lähtökohta tulevalle yhteistyölle, sanoo Dufva.

Dufva on seurannut ilolla Hytösen uran nousukaarta ja näkee siinä jo muitakin kuin pelkkiä pelillisiä arvoja.

- Juha-Pekka on nousemassa asemaan, jossa hän on paljon muutakin kuin hyvä pelaaja. Hän edustaa jyväskyläläisenä pelaajana jo nyt esimerkillisesti koko jyppiläistä
kiekkoilua.

JYPillä nyt 16 pelaajasopimusta

Hytösen sopimuksen jälkeen JYPillä on sopimus ensi kaudesta 16:n pelaajan kanssa. Sopimuspelaajat ovat maalivahdit Sinuhe Wallinheimo ja Pekka Tuokkola, puolustajat Jaako Niskavaara, Miska Kangasniemi, Juha Salmu, Henrik Forsberg ja Erkka Leppänen sekä hyökkääjät Juha-Pekka Hytönen, Jari Jääskeläinen, Ilari Filppula, Ossi Louhivaara, Tuomas Vänttinen, Miika Lahti, Olli Sipiläinen, Mika Niemi ja Samuli Piiroinen.

- Olemme hyvässä aikataulussa, sillä nämä 16 pelaajaa muodostavat kilpailukykyisen rungon joukkueen jatkorakentamiselle, joka jatkuu määrätietoisesti. JYP on tällä hetkellä pelaajamarkkinoilla liikkeellä räväkällä otteella, ja lisää uutisia on luvassa jo lähiaikoina, raottaa Jukka Seppänen.

» Lähetä palautetta toimitukselle