Harkimosta SM-liigan puheenjohtaja

LIIGA / Uutinen
Harkimon puheenjohtajuudesta on huhuttu jo pidemmän aikaa, ja viimeiset päivät tieto on ollut julkinen salaisuus. Tänään liigakokous siunasi Harkimon valinnan.

Jokereiden hallituksen puheenjohtaja ja hallipomo "Hjallis" Harkimo seuraa tehtävässään vuorineuvos Martin Saarikangasta, joka ehti toimia virassaan kymmenen vuotta. Harkimon valinta oli yksimielinen.

"Tavoitteenamme on lisätä katsojamääriä ja parantaa liigan profiilia. Myös pelaajapalkkioiden järjettömään kasvuun tulee puuttua palkkakaton avulla", ideoi Harkimo. Julkisuudessa on kritisoitu Harkimon kaksoisroolia Jokereiden omistajana ja SM-liigan puheenjohtajana, mutta Harkimo itse näkee roolinsa lähinnä ideoijana, toimitusjohtajan toteuttaessa noita ideoita.

SM-liiga muuttuu osakeyhtiöksi

Samassa kokouksessa valittiin SM-liigan varapuheenjohtajaksi Rauman Lukon hallituksen varapuheenjohtaja Rauno Mokka ja päätettiin SM-liigan yhtiöittämisestä. Tällä hetkellä osuuskuntana toimiva SM-liiga on virallisesti osakeyhtiö 1.7.2002. Alunperin liigaa pyöritettiin yhdistysperiaatteella, mutta koska yhtä lukuun ottamatta kaikki liigan joukkueet ovat jo osakeyhtiöitä, täytyy myös liigaorganisaatiota pyörittää osakeyhtiöperiaatteella.

» Lähetä palautetta toimitukselle