Filip Riska siirtyy Lukkoon

LIIGA / Uutinen
Tuore Suomen mestari Filip Riska on Rauman Lukon uusin pelaajahankinta.

JYPin mestariyhdistelmästä Lukkoon siirtyvä hyökkääjä Filip Riska, 27, on raumalaisten uudelle pääpiiskuri Risto Dufvalle jo entuudestaan erittäin tuttu kaveri, tekiväthän Riska ja Dufva hedelmällistä yhteistyötä jo auvoisina Jyväskylän vuosinaan 2008–2011. Riskan sopimus Lukon kanssa kestää kevääseen 2014 asti.

– Tunnen Riskan monen vuoden ajalta ja tiedän, että hänet voi huoletta heittää mihin paikkaan tahansa, Dufva toteaa tyytyväisenä.

Päättyneellä kaudella JYP-paidassa pelaamissaan yhteensä 60 runkosarja- ja pudotuspelikoitoksessa Riska takoi tauluun 17 (7+10) tehopistettä. Kaiken kaikkiaan Riska on pelannut SM-liigassa vajaat 300 ottelua JYPin sotisovassa.


Kuluneen kauden päätteeksi kultaa maistelemaan päässyt Filip Riska siirtyy Lukon riveihin.

Nuorille läjä liigasopimuksia

Riskan hankinnan lisäksi Lukko tiedotti solmineensa liigasopimukset viime kaudella raumalaisseuran A-nuorissa pelanneiden maalivahti Oskari Setäsen, puolustajien Juho Tommilan ja Roni Viirlaksen sekä hyökkääjäkolmikko David Stachin, Joni Nikon ja Niklas Näpin kanssa. Paluumuuttajana Raumalle puolestaan siirtyy päättyneellä sesongilla Jokerien A-nuorissa ja Kiekko-Vantaan Mestis-miehistössä vaikuttanut Eetu Koski.

Setäsen, Viirlaksen, Nikon ja Näpin sopimukset ovat kolmevuotisia, kun taas Tommilan ja Stachin kattavat kaksi tulevaa kautta. Kosken allekirjoittama paperi on puolestaan mallia 1+2-vuotta.

» Lähetä palautetta toimitukselle