Uutta: Nyt se on varmaa – Ikoni Risto Dufva aloittaa Sportin uutena päävalmentajana

LIIGA / Uutinen
Risto Dufva palaa töihin Liigaan.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Vaasan Sport on irtisanonut Ari-Pekka Pajuluoman edustusjoukkueensa päävalmentajan paikalta.

Nyt se on varmaa: Ari-Pekka Pajuluoma on vapautettu Vaasan Sportin Liiga-joukkueen päävalmentajan tehtävistä. Tilalle astuu ikoninen valmentajaveteraani Risto Dufva. Sportin hallitus päätti Jatkoajan tietojen mukaan asian hetki sitten.

Sanomalehti Pohjalainen ennakoi muutosta artikkelissaan jo eilen. Asia varmistui tänään.

Dufva aloittaa työnsä ilmeisesti maanantaina.

Sport pelasi Pajuluoman alaisuudessa tällä kaudella Liigassa 22 ottelua ja voitti niistä neljä. Sarjapisteitä kertyi 15. Edellisen varsinaisen peliajan voittonsa vaasalaiset ottivat lokakuun kymmenes päivä.

Pajuluoma herätti tällä viikolla huomiota puheillaan, kun hän totesi TPS–Sport-kohtaamisen jälkeisessä mediatilaisuudessa, että "oma tunteeni on, että joukkue kusi meikäläisen päälle aika rajusti".

Entinen Mestis-hyökkääjä Pajuluoma, 43, on kotoisin Vaasasta ja työskennellyt melkein koko valmennusuransa Sportissa. Hän debytoi Liigassa päävalmentajana viime kaudella.

Dufva muistetaan Liigasta JYPin, Tapparan, Lukon ja Jukurien puikoista. Hän päävalmensi alkukauden Puolassa Katowicessä, joka on sikäläisessä pääsarjassa nyt kolmentena. Dufva poistui Katowicestä tällä viikolla. Hän perusteli lähtöään joukkueesta henkilökohtaisilla urheilullisilla syillä.

Jatkoajan tietojen mukaan Sport halusi kokemattoman Pajuluoman tilalle selkeästi nimekkään päävalmentajan.

» Lähetä palautetta toimitukselle