Pelaajayhdistys kommentoi 2:n Liiga-pelaajan korona-altistusta: "Outoa, jos TPS jatkaa toimintaansa samaan malliin"

LIIGA / Uutinen
Kaksi TPS:n Liiga-pelaajaa on nyt koronakaranteenissa.
Kuva © Timo Savela

TPS tiedotti tänään, että sen A-juniorilla on todettu koronatartunta ja sille ovat altistuneet myös kaksi Liiga-pelaajaa. Heidät on ohjeistettu omaehtoiseen karanteeniin.

Liiga-pelaajien ammattiyhdistyksen Pelaajayhdistyksen toiminnanjohtaja Jarmo Saarela on luonnollisesti huolissaan uutisesta.

– Tämä oli todennäköistä, että ennemmin tai myöhemmin joukkueissa, jotka tekevät pienryhmäharjoittelua, altistumisia tai tartuntoja tapahtuu.

TPS:n tiedotteen mukaan Liiga-pelaajat altistuivat vapaa-ajallaan.

– Olen käsityksessä, että koronavirus ei tarttuessaan luokittele vapaa-aikaa ja harjoituksia, Saarela vastaa.

Pelaajayhdistys julkaisi kaksi viikkoa sitten kannanoton, jossa se vaati Liiga- ja Mestis-seuroja välttämään pienryhmäharjoittelua koronatartuntariskin ja pandemian leviämisriskin vähentämiseksi.

– Meillä ei ole mitään syitä muuttaa kantaamme pienryhmäharjoitteluun liittyneestä kannanotostamme. Sanomamme tarpeellisuus on vain voimistunut. Voivatko esimerkiksi kuntotestit olla näin tärkeitä? Tässä vaiheessa vuotta? Niillä asetetaan pelaajien ja heidän läheistensä turvallisuus kyseenalaiseksi, Saarela toteaa.

– Minusta tässä on jopa erikoisinta tämä ajankohta. Kun kauden alkuun on niin pitkä aika.

Hän sanoo, että Pelaajayhdistyksen mahdolliset jatkotoimet ovat työnalla – liittyen TPS:ään ja muidenkin joukkueiden riskeihin.

– En pysty ottamaan mahdollisiin jatkotoimenpiteisiin tarkemmin kantaa. Ajastakin tässä on vähän puutetta, koska kuten julkisuudessa on laajalti käsitelty, Pelaajayhdistys on tällä hetkellä mukana monessa toistaiseksi kesken olevassa asiassa, Saarela huomauttaa.

Hän viittaa Sportin, Jukurien ja Pelicansin yhä kesken oleviin pelaajien yt-neuvotteluihin, koronakriisiin ylipäätään sekä yhdistyksen sekä Liigan välillä kesken oleviin yleissopimusneuvotteluihin.

TPS kertoi tänään tiedotteessaan jatkavansa Liiga-joukkueensa harjoittelua kahdesta korona-altistumisesta huolimatta suunnitellusti.

– Tuntuu oudolta, jos TPS jatkaa toimintaansa samaan malliin, Saarela asettelee.

» Lähetä palautetta toimitukselle