Pelicans teki kyseenalaista historiaa – Ensimmäinen pelaajiaan lomauttanut Liiga-seura

LIIGA / Uutinen
Pelicansissa päädyttiin pelaajien lomautuksiin.

Pelicans tiedotti tänään yt-neuvottelujensa päättyneen siihen, että seura lomauttaa osan pelaajistaan. Lomautukset koskevat yli kaksi kautta Liigassa pelanneita pelaajia, joiden sopimus Lahdessa jatkuu ensi kaudelle. Sellaisia ovat muun muassa keskushyökkääjä Hannes Björninen, laitahyökkääjä Antti Tyrväinen sekä hyökkääjä Jonatan Tanus.

Lomautukset eivät koske ensi kaudeksi uusina niminä seuraan pestattuja pelaajia. Lomautetuilla pelaajilla on lomautuksen aikana vapaus purkaa sopimuksensa yksipuolisesti ja välittömästi. Lomautukset alkavat 27. päivä huhtikuuta ja ovat voimassa pääsääntöisesti 24. heinäkuuta asti.

Pelicans ja sen omistama Pelicans Ravintolat Oy järjestivät jo maaliskuussa yt-neuvottelut vakituiselle henkilöstölleen. Silloin lopputulemana kolme henkilöä irtisanottiin ja koko muu henkilöstö lomautettiin porrastetusti vähintään kolmen kuukauden ajaksi.

– Olemme erilaisessa tilanteessa kuin monet muut Liiga-seurat, koska olemme viime vuosina investoineet merkittävästi ravintola- ja tapahtumabisnekseen, jotka ovat kärsineet merkittävästi koronakriisistä. Viidestä ravintolastamme kolme on kokonaan kiinni ja kaksi käyvät säästöliekillä, mutta tuotot ovat selvästi budjetoitua pienemmät. Myös isot tapahtumat keväältä ja kesältä, missä olemme olleet catering-puolella mukana, ovat joko peruttu tai peruutusuhan alla. Jokainen päivä poikkeusoloja lisää meidän säästötarvettamme. Tiedossa olevaan nykytilanteeseen peilaten, olemme tehneet nyt tarvittavat säästötoimet, Pelicansin toimitusjohtaja Tomi-Pekka Kolu kommentoi tiedotteessa.

Ravintolatoiminnan tyrehtyminen sattui ikävään ajankohtaan, sillä Pelicansin ravintoloista kolme on avattu viimeisen vuoden sisään.

Pelicans sai Business Finlandilta valtionapua 100 000 euroa. Tiedotteen mukaan se on kehittämisrahaa ja suunnattu hakemuksessa ilmoitettuihin kehittämishankkeisiin, eikä sitä niin ollen voida vähentää säästötarpeesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle