TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen kommentoi joukkueensa koronatilannetta: "Minun täytyy palata tuohon"

LIIGA / Uutinen
TPS:ssä on altistuksia koronatartunnalle.
Kuva © Timo Savela

Elmo-lehti uutisoi eilen, että TPS:n A-juniorijääkiekkoilijalla on todettu koronatartunta ja kaksi seuran Liiga-joukkueen harjoitusringin pelaajaa on siirretty karanteeniin. Muut harjoitusringin jäsenet ovat harjoitelleet eilen samoissa tiloissa karanteeniin määrättyjen kanssa, tosin eri aikaan.

Haastattelu on tehty ennen TPS:n koronatilanteestaan julkaisemaa tiedotetta.

TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen, miten kommentoit tätä TPS:n koronatilannetta?

– Mitäs tilannetta tarkoitat? Kertoisitko ensin minulle, millainen tilanne nyt on?

Niin siis teillähän on A-juniorilla altistuminen koronalle ja pari Liiga-ringin miestä karanteenissa.

– No en lähde kommentoimaan tuota.

Se on ollut uutisissa.

– No siis meiltä tulee aivan pian tiedote, jossa asia käydään läpi lääkärien ja asiantuntijoiden kanssa. Kannattaa odottaa sitä.

No miten kommentoit omaa julkista lausuntoasi siitä, että et ymmärrä Pelaajayhdistyksen pelkoa ja että huolehditte pelaajien terveydestä varmaankin enemmän kuin Pelaajayhdistys? MTV:lle sanoit noin viisi päivää sitten.

– No siis me välitämme pelaajistamme ihan varmasti yhtä paljon kuin Pelaajayhdistyskin. Kuten välitämme kaikista työntekijöistämme. Olemme kysyneet ohjeistukset asiantuntijoilta ja noudattaneet kaikkia niitä. Turvavälit, desifioinnit, hengityssuojat, kaikki.

Ja TPS:kö kokee, että ammattijääkiekkoilijalle valvottu harjoitteleminen on välttämätöntä ammatin harjoittamisen kannalta? Sitäkö ei voi hoitaa etänä?

– Ei, TPS ei koe niin.

Miksi TPS on sitten näin pandemian aiheuttaman poikkeustilankin aikana harjoitellut valvotuissa pienryhmissä?

– No me tiedotamme näistä kaikista asioista. Olemme kysyneet asiantuntijoilta ja kuunnelleet heitä tarkasti.

Entäpä TPS:n Instagramiin lataama päivitys viime viikolta. Miten kommentoit sitä, että kun maassa on tällainen poikkeustila, TPS ryhtyy harjoittelemaan heti, kun se on sääntöjen mukaan mahdollista ja viestii siitä vielä oma-aloitteisesti?

– Nyt en ymmärrä, mitä tarkoitat.

Eli kun maassa on poikkeustila, jossa pyritään estämään pandemian leviäminen, valtiojohdon suositus on turhien ihmiskontaktien välttäminen. Silloinhan on kyse siitä, että vältetäänkö vai eikö vältetä. Otetaanko riski vai ei. TPS kokoontui heti, kun työsopimukset mahdollistivat sen. Ja sitten viesti siitä ulospäin.

– Me teimme kuntotestejä, joissa oli kerrallaan paikalla yksi pelaaja ja yksi valmentaja. Testipaikka desinfioitiin jokaisen pelaajan jälkeen. He noudattivat turvaväliä ja ainakin valmentajalla oli hengityssuojain. Noudatimme turvaohjeistuksia, emme halunneet vaarantaa ketään. Nyt tässä menee kaksi asiaa sekaisin, kun puhut harjoittelemisesta. Olemme järjestäneet viime viikolla kuntotestejä ja tehneet sen turvallisesti.

Mutta onhan TPS järjestänyt Liiga-joukkueelleen myös pienryhmäharjoittelua viime ja tämän viikon aikana.

– Järjestimme viime viikolla testejä. Niitä oli useana päivänä.

Eikö TPS siis ole nyt harjoitellut pienryhmissä? 

– No viime viikolla oli erilaisia testejä. Eihän tässä ole saanutkaan vielä harjoitella kovin kauan.

Mekö emme nyt tässä tiedä, onko joukkueenne harjoitellut viime päivinä pienryhmissä vai ei?

– Minun täytyy palata tuohon. Mutta meiltä tulee tiedote ihan pian. Siitä selviää asioita ja olemme selvittäneet ne asiantuntijoilta.

Haastattelun lopuksi Jokinen kertoi, ettei luonnollisesti voi kertoa karanteeniin joutuneiden Liiga-joukkueen harjoitusringin jäsenten nimiä.

Haastattelun jälkeen TPS julkaisi tiedotteen, jossa se kertoi A-juniorinsa ilmoittaneen tartunnastaan oma-aloitteisesti joukkueensa valmennukselle. Hän ei ole harjoittelut Liiga-joukkueen mukana. Kaksi TPS:n Liiga-pelaajaa ovat vapaa-ajallaan altistuneet kyseisen A-juniorin kautta ja ovat siksi nyt lääkärin ohjeistamassa omaehtoisessa karantiinissa toistaiseksi.

HC TPS:n lääkäri Niklas Lindblad toteaa tiedotteessa, että joukkueen maanantaina alkanut harjoittelu jatkuu: "arki jatkuu suunnitellusti turvallisessa ympäristössä ohjeita noudattamalla vapaa-ajalla kuin harjoittelussa". Hänen mukaansa altistuneiden Liiga-pelaajien mukanaolo harjoituksissa ei ole aiheuttanut muille joukkueen jäsenille altistumisuhkaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös