TPS:lle tärkeä kiinnitys – Wernblom jatkaa mustavalkoisissa

LIIGA / Uutinen
Kesken kauden Turkuun saapunut Wernblom oli yksi joukkueen avainpelaajista.
Kuva © Tiia Mahkonen
Kesken kauden SHL:stä Turkuun siirtynyt hyökkääjä Lukas Wernblom nähdään TPS-paidassa myös ensi kaudella.

TPS:n kärkipelaajien joukkoon nopeasti noussut Lukas Wernblom jatkaa Turussa kevääseen 2025 saakka. Kesällä 24 vuotta täyttävä hyökkääjä iski 40 runkosarjaottelussa peräti 30 pistettä (13+17). Yhdeksässä pudotuspeliottelussa syntyi yhtä monta pistettä (4+5). 

Wernblom siirtyi Turkuun kesken kauden, kun SHL-seura Malmö Redhawks jäi taakse. Aiemmin hän on pelannut myös Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa. Wernblom on myös pelannut ikäkausimaajoukkueissa.

– Tuntuu erittäin hienolta jatkaa TPS-paidassa. Tuntuu siltä, että voimme lähteä positiivisin mielin ensi kauteen. Mielestäni joukkueella oli nouseva käyrä loppukaudella ja hallissa oli uskomaton meno – tästä on hyvä lähteä rakentamaan kohti tulevaa kautta.

– Oma peli tuntui hyvältä viime kaudella ja oli hienoa saada luottamusta ja vastuuta. Toki matkalla oli pieniä haasteita, ja välillä oli hieman hakemista, mutta lopulta oma peli loksahti hyvin kohdalleen, Wernblom toteaa.

Wernblom oli vahvasti petaamassa turkulaisille paikkaa puolivälierissä, kun hän iski Raumalla ensimmäisen kierroksen ratkaisevassa ottelussa kaksi osumaa. Vuodenvaihteessa hyökkääjä iski parhaimmillaan seitsemän osumaa kuuteen peliin.

– Ollaan enemmän kuin iloisia että Lukas jatkaa meillä. Lukas oli meille erittäin tärkeä pelaaja ja varmasti oli hyvä hänelle itselleen myös, että sai täällä kunnon luottamuksen ja näytönpaikan. Näemme että hän on periksiantamaton ja erittäin monipuolinen hyökkääjä, jolla on luonne ja kyky tehdä tulosta hyökkäyspäässä, TPS:n pelaajakoordinaattori Tomi Kallio luonnehtii.

» Lähetä palautetta toimitukselle