Miss Suomi toimittajaksi, Mörköluola kotihalliin, sensaatiosormukset käteen – Tässä kaikki uutiset, jotka kerrottiin Jokerien kaudenavaustapahtumassa

KHL / Uutinen
Jokerien peliasu meni uusiksi.
Kuva © Mikko Taipale / Jokerit

Suomen varakkain ja urheilullisesti korkeatasoisin urheiluseura Helsingin Jokerit järjesti maanantaina kaudenavaus-PR-tilaisuuden. Maailman toiseksi parhaassa jääkiekkoliigassa KHL:ssä toimiva Jokerit sekä sen mediayhteistyökumppani Viasat julkaisivat tapahtumassa lukuisia isoja ja pieniä uudistuksia alkavalle kaudelle.

– Jokerit pelaa jatkossa uudenlaisissa peliasuissa. Kolmen erilaisen sotisovan päävärit ovat musta, keltainen ja valkoinen. Uusien peliasujen ulkonäön on suunnitellut moskovalainen suunnittelutoimisto.

– Jokerit muuttaa vieraspelireissujensa rytmitystä. Aiemmin joukkueella on ollut tapana matkustaa heti vierasottelujen jälkeen seuraavalle ottelupaikkakunnalle. Se on ajoittain johtanut aikavyöhykkeiden vaihtuessa vajavaiseen lepoon. Sitä muuttaakseen joukkue ryhtyy tällä kaudella yöpymään vierasottelujen jälkeen paikkakunnalla ja matkustamaan seuraavaan kohteeseen seuraavana päivänä. Samalla reissujen harjoittelu painottuu jäätä enemmän kuivaharjoitteluun.

– Jokereissa on aloittanut uusi markkinointipäällikkö Heidi Säynäjoki. Hän aloitti pestissään heinäkuussa. Hänen edeltäjänsä Jokerit-ura kesti kaksi kuukautta.

– Jokerien pelaajat saavat sormiinsa suomalaisen menestysyhtiön Ouran älysormukset. Se juontuu yhteistyöstä Sport Technology Global Oy:n kanssa. Oulusta lähtöisin olevan Ouran tuote mittaa käyttäjänsä kehon toimintoja. Jokerit tarkkailee sillä esimerkiksi pelaajiensa rasittuneisuutta ja unen laatua. Oura sormuksineen lukeutuu suomalaisen teknologiateollisuuden viime vuosien puhutuimpiin sensaatioihin.

– Jokerien kotihallin Hartwall Arenan yksi VIP-tila nimetään uudelleen Mörköluolaksi. Nimi juontuu Jokerien laitahyökkääjästä Marko Anttilasta, joka nousi keväällä maailmanmestaruuteen päättyneissä MM-kisoissa kansallissankariksi. Tuolloin hänen lempinimensä Mörkö levisi laajalti suomalaisten tietoisuuteen. Tosin Jokereissa Anttilaa on kutsuttu Stretsiksi.

– KHL:n suomalainen mediayhteistyökumppani Viasat on pestannut hallitsevan Miss Suomen Alina Voronkovan toimittajakseen. Voronkova tekee jatkossa televisiolähetysten kaukalonlaitahaastattelut, joissa hänen iso etunsa on sujuva venäjä.

– Viasat on nimennyt neljä niin sanottua KHL-lähettilästä, jotka näkyvät taajaan suomalaisissa KHL-lähetyksissä. Heitä ovat KHL-pelaajat Juuso Puustinen, Pekka Jormakka, Juha Metsola ja Olli Palola.

– Viasat televisioi alkavalla kaudella viikoittain neljä–kuusi KHL-ottelua suomeksi selostettuina. Studiohoidon ovat aiemmin saaneet vain Jokerien ottelut, mutta tällä kaudella on mahdollista, että Viasat pystyttää klinikkansa muissakin kamppailuissa. Jos sellainen toteutuu, kyseeseen tulevat suurseurojen kohtaamiset.

Muokattu 29.8.2019 kello 11.20: Lisätty, että Oura-älysormusten käyttäminen juontuu yhteistyöstä Sport Technology Global Oy:n kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle