Jokerien tuore toimitusjohtaja Eveliina Mikkola kommentoi asemaansa Jari Kurriin: "Jari on minulle enemmän esimies kuin alainen"

KHL / Haastattelu
Jokerit aloittee hiljalleen kauttaan.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com

Maailman toiseksi tasokkain jääkiekkosarja KHL sai kesäkuussa historiansa ensimmäisen naispuolisen seuratoimitusjohtajan, kun Eveliina Mikkola tuli Jukka Kohosen tilalle Jokerien pukuherraksi. Mikkolan pestaaminen maan varakkaimman urheiluseuran johtoon oli yllätys, sillä hänen ansioluettelonsa ei vedä vertoja esimerkiksi Kohosen vastaavalle. Mikkola työskenteli ennen Jokereita seitsemän vuotta Hartwall Arenan kaupallisena johtajana.

Kuluva kesä on kaiken kaikkiaan ollut Jokereille turbulenssin aikaa, sillä ensin poistui pestissään vain kaksi kuukautta kestänyt markkinointipäällikkö, sitten GM Jari Kurrista tuli yhtiön koko osakepotin omistaja, sitten venäläinen suurkonserni Norilski nikel osti häneltä 40 prosenttia osakkeista, samalla tiedotettiin toimitusjohtajavaihdoksesta ja heinäkuussa aloitti uusi markkinointipäällikkö.

Nyt Mikkolan ensimmäisen KHL-kauden alkuun on aikaa kaksi viikkoa. Kesä on sujunut kiireisesti.

– Haluan, että jokeriperheen yhteinen ideologia lähtee toimistolta asti ja kasvaa siitä. Olemme ehtineet käydä ihania keskusteluja yhteistyökumppanien kanssa, ja koko seurassa on viihtyisää. Silloin 1990-luvulla täällä oli todella hyvä henki, ja haluan siinä mielessä paluuta vanhaan, että sellaista on oltava jatkossa, Mikkola sanoo viitaten reilun 20 vuoden takaiseen työpaikkaansa seurassa.

Yksi Jokerien toiminnan selkeimmistä ongelmakohdista on ollut verrattain vaatimaton liikevaihto. Neljän viimeksi julkaistun tilinpäätöksen aikana se on ollut korkeimmillaan 12,2 miljoonaa euroa ja matalimmillaan 7,7 miljoonaa euroa. Esimerkiksi Liigan Kärpillä – jonka liiketoimintaympäristö on huomattavasti Jokereita suppeampi, kotiareena pienempi ja kansainvälinen näkyvyys pienempää – vastaavat liikevaihtolukemat ovat 11,7 miljoonaa ja 9,8 miljoonaa.

– Joo, sitä pitää saada ylöspäin. Siihen keskitytään. En kuitenkaan usko siinä yhtäkkisyyteen tai yksittäisiin ratkaisuihin, vaan tärkeää on valaa liiketoimintamme pohja tukevaksi ja sitä kautta kasvattaa toimintaa. Perusta kuntoon ja sitten uutta, Mikkola kommentoi.

– Minun ei tarvinnut kauaa harkita, että suostunko, kun Jari minua tähän hommaan kysyi. Koen, että olen valmis tällaiseen haasteeseen ja meillä on hyvä porukka, jossa on mukava työskennellä.

Mikkolan asema organisaatiossa on hyvin poikkeuksellisen, sillä pääomistaja Kurri työskentelee myös GM:nä. GM on hierarkisesti kokonaistoiminnasta vastaavan toimitusjohtajan alainen, mutta nyt samainen henkilö on toimitusjohtajan esimies.

– Emme ole ajatelleet sitä noin. Urheilupuoli on täysin Jarilla hoidossa ja hän on hoitanut sitä hyvin. Periaatteessahan GM on toimitusjohtajan alainen, koska minulla on kuitenkin vastuu toiminnastamme. Mutta kyllä Jari on minulle enemmän esimies kuin alainen, Mikkola toteaa.

Eveliina Mikkola on Jokerien tuore toimitusjohtaja.
Kuva © Jokerit

» Lähetä palautetta toimitukselle