Lukko nipin napin ainoana suomalaisjoukkueena CHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle – Reunanen ratkaisijana jatkoerässä

CHL / Uutinen
Reunanen pääsi iskemään Raumalla ratkaisumaalin vain 19 sekunnin pelin jälkeen jatkoerässä. Arkistokuva.
Kuva © Jarno Hietanen
Rauman Lukko eteni rimaa hipoen CHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle. Kaikkia tilastoja hallinnut raumalaisnippu ratkaisi jatkopaikkansa vasta jatkoerässä.

Champions Hockey Leaguen pudotuspelien ensimmäinen kierros saatiin päätökseen keskiviikkona. Suomalaisjoukkueita oli tällä kaudella mukana neljä, joista ainoastaan yksi, Rauman Lukko, etenee pudotuspelien toiselle kierrokselle. Tappara putosi jo alkusarjassa ja Ilves sekä Pelicans jäivät ensimmäiselle kierrokselle.

Lukko kaatoi ratkaisevassa toisessa kamppailussa kotonaan HC Innsbruckin maalein 2–1. Ensimmäinen ottelu päättyi Itävallassa tasan 2–2, joten kotivoitto takasi raumalaisille jatkopaikan.

Toisella kierroksella Lukon vastaan asettuu tšekkiläinen Dynamo Pardubice, joka kaatoi ensimmäisellä kierroksella Ilveksen yhteismaalein 5–3.

Lukko hallitsi kumpaakin Innsbruck-ottelua, mutta maalinteon tehokkuus ei ollut toivotulla tasolla. Ensimmäisessä kamppailussa Lukko oli jo kahden maalin karkumatkalla, mutta Innsbruck tasoitti vielä ottelun loppuhetkillä.

Itävallassa tehot 1+1 iskenyt Brayden Burke oli sivussa keskiviikon kokoonpanosta, mutta esiin nousi Tarmo Reunanen, joka niittasi jatkoerässä ratkaisuosuman komealla laukauksellaan vain 19 sekunnin pelin jälkeen. Ensimmäinen maali syntyi Ponthus Westerholmin lavasta minuutin pelin jälkeen.

Ottelu oli Lukon hyppysissä alusta loppuun saakka, ainoastaan maalit uupuivat. Lukko laukoi hyvältä tai erinomaiselta laukaisusektorilta maalia kohti peräti 31 kertaa, kun itävaltalaisten saldo oli pyöreä nolla. Kokonaisuudessaan laukaukset merkittiin raumalaisille 47–12. Lukko sai myös paikkansa ylivoimalla, mutta ottelun ehdoton hahmo oli 45 torjuntaa napannut Evan Buitenhuis.

Genéve-Serveten ja Red Bull Münchenin välinen ottelusarja on kirjoitushetkellä vielä kesken, mutta muuten toisen kierroksen pudotuspeliparit ovat selvillä. Voittaja ottelusta Servette–München saa vastaansa Växjö Lakersin. Ensimmäinen ottelu joukkueiden välillä päättyi Münchenille 3–2.

Pudotuspelien toinen kierros pelataan joulukuussa ja välierävaihe tammikuussa. 

CHL:n toisen kierroksen otteluparit

Rapperswil Jona-Lakers–Vítkovice Ridera
Färjestad BK–Skellefteä AIK
Växjö–Genéve Servette / Red Bull München
Lukko–Dynamo Pardubice

» Lähetä palautetta toimitukselle