Lukko hakee voittoa ja CHL:n finaalipaikkaa kotiyleisön edessä – "Harvinainen ja hieno mahdollisuus"

CHL / Artikkeli
Rauman Lukko on pelannut viime aikoina hyvin sekä eurokentillä että kotimaan kaukaloissa.
Jääkiekkoa seuraavien suomalaisten katseet kääntyvät tiistai-iltana Raumalle, kun Lukko kamppailee Genève-Servetteä vastaan CHL:n finaalipaikasta. Ensimmäinen välierämittelö päättyi tasan, joten sävelet ovat selvät.

Viime viikko oli Rauman Lukolle menestyksekäs. Se näytti kaikille, että kolme ottelua neljään päivään ei ollut joukkueelle ongelma. Raumalaiset pelasivat ensin Sveitsissä tiukan tasapelin Genève-Servette HC:n vieraana tiistaina ja Liigan puolella kaatuivat Ilves ja Tappara.

– Meidän joukkueemme näytti luonnetta niissä otteluissa. Jouduimme loukkaantumisten vuoksi tekemään muutoksia kokoonpanoon, mutta uudet pelaajat täyttivät aina hienosti paikkansa, päävalmentaja Tomi Lämsä iloitsee.

Nyt joukkue hakee hyvälle vireelleen jatkoa kotikaukalossa, kun edessä on CHL:n toinen välieräottelu. Ensimmäisen mittelön päätyttyä tasalukemiin 2–2 sävelet ovat selvät finaalipaikan osalta. Se, kumpi voittaa Raumalla tiistaina, etenee CHL-finaaliin, joka pelataan yksiosaisena 20. helmikuuta.

Mikäli ottelu on tasan 60 minuutin pelin jälkeen, pelataan kymmenen minuutin jatkoaika kolmella kolmea vastaan. Mikäli jatkoajalla ei nähdä äkkikuolemamaalia, voittaja ratkeaa voittomaalikilpailussa.

Ennen ensimmäistä ottelua Genève-Servette oli ennakkosuosikki, mutta voitto ei ollut mikään läpihuutojuttu. Viime kauden Sveitsin mestari ei ole yltänyt samalle tasolle kuin viime vuonna, sillä joukkue on tällä hetkellä sarjassa sijalla kahdeksan ja joukkue ei ole tehnyt maaliakaan kahdessa edellisessä ottelussa. 

Lukko oli ajoittain purjeissa joukkueiden ensimmäisessä välieräottelussa, mutta etenkin toinen erä oli vahva. Silloin Lukko nousi maalin takaa johtoon kahdella nopealla maalilla ja mahdollisuuksia oli useampaankin täysosumaan. Kotijoukkue voitti kuitenkin tuolloin lähes kaikki tilastot, ainoastaan isot numerot taululla olivat tasan. Suurena ongelmana CHL:n puolella viime otteluissa on kuitenkin ollut ylivoimapeli, johon joukkue kaipaa kohennusta.

– Ensimmäinen osaottelu oli odotetun kaltainen. Vastassa oli huippujoukkue, jolla on kokemusta ja osaamista. Heillä on pelaajia, jotka ovat tottuneet menestymään, Lämsä huomauttaa.

Lukolle tärkeä palanen takaisin kokoonpanoon

Lukko ei ole ennen edennyt välierävaiheeseen CHL:ssä, joten tilanne on raumalaisille uusi. Suomalaistähtiä täynnä oleva Genève-Servette saapui Raumalle jo kertaalleen alkusarjassa, mutta silloin panoksia ei juuri ollut. Nyt tilanne on eri, mikä näkyy myös myytyjen lippujen määrässä, sillä jo edellisenä päivänä oli ainoastaan muutamia satoja paikkoja vapaana.

– Harvinainen ja hieno mahdollisuus. Yritämme nauttia tästä kaikin tavoin ja toivottavasti saamme hallin täyteen. On mahtavaa pelata, kun Lukko-laulut raikaa, Lukon CHL:n pistepörssiä johtava Tarmo Reunanen kommentoi Lukon sosiaalisessa mediassa.

Lukko saa kokoonpanoonsa takaisin tärkeän palasen, kun joulukuun alussa TPS-ottelussa loukkaantunut Jami Krannila palaa hyvin todennäköisesti kokoonpanoon. Viime perjantain Tappara-kamppailusta sairastumisen takia sivussa olleiden Sebastian Revon ja Julius Mattilan tilanteesta ei ole tietoa, mutta odotettavissa on, että heidätkin nähdään kaukalossa.

– Kyllä se mahtavalta tuntuu, kun pääsee testaamaan itseään Euroopan parhaita vastaan. Mikäs sen parempaa, kun voitolla pääsee finaaliin. Yleisö on ennenkin löytänyt tiensä hallille, joten toivottavasti sama tapahtuu huomenna, Krannila tokaisi.

Genèven suomalaistähdet hamuavat pisteitä

Tiistai-illan vastustaja on saapunut Raumalle jo maanantaina. Joukkue lensi sunnuntaina Helsinkiin, josta matka jatkui Raumalle seuraavana päivänä.

Genève-Servetten kokoonpanosta sivussa ovat Theodor Lennström ja Daniel Winnik. Heidän lisäkseen myös Julius Honka joutui jättämään reissun väliin sairastumisen vuoksi. Mukana ovat siis lähes kaikki joukkueen suomalaistähdet Sakari Mannisen ja Sami Vatasen johdolla.

Vatanen on yhdessä Reunasen kanssa ehdolla CHL:n parhaaksi pelaajaksi. Reunanen johtaa kymmenellä pisteellään Lukon sisäistä pistepörssiä ja Vatanen on samat pisteet keränneenä joukkueensa toiseksi tehokkain Richard Tannerin (2+10) jälkeen. Lukon toiseksi paras pistemies on Brayden Burke (5+4).

Odotettavissa on, että Lukko pystyy tutussa kaukalossa puolustamaan viime viikkoa paremmin. Joukkueen kapteeni Mattila päivitteli viime viikolla siitä, että Lukko ei pystynyt pitämään keskustaa tarpeeksi tiiviinä kaukalon suuren koon vuoksi. 

Puolustuskamppailun lisäksi odotettavissa on tiukka ja tasainen maalivahtien taisto. Daniel Lebedeff ei ole hävinnyt vielä kamppailuakaan CHL:ssä ja Jussi Olkinuora piti viime viikolla ajoittain sveitsiläisnippua pystyssä. 

Lukon ja Genève-Servetten toinen välieräottelu alkaa kello 18.30.

» Lähetä palautetta toimitukselle