Steven Jandricin mukaan Lukolle jäi paljon käteen CHL-tappiosta huolimatta: "Jos jatkamme tätä rataa, meidän pitäisi olla vahvoja Liigassa"

CHL / Haastattelu
Steven Jandric laukoi ratkaisevassa välieräkamppailussa kahdesti maalia kohti ja pelasi lähes 19 minuuttia.
Kuva © Jenna Westerlund
Ensimmäisiä CHL-pelejä urallaan pelannut Lukko-hyökkääjä Steven Jandric nautti pelaamisesta, mutta finaalipaikan karkaaminen luonnollisesti harmitti. Jandric kuitenkin kokee, että Lukko sai CHL:stä paljon oppia myös Liigan puolelle.

Lukolla oli tiistai-iltana upea mahdollisuus saavuttaa CHL:n finaalipaikka, mutta lopulta Genève-Servette HC oli maalin verran parempi. Lennokkaasti Lukko-uransa aloittaneen Steven Jandricin eleistä ja vastauksista paistoi läpi pettymys, mutta myös tahto kääntää tappio voitoksi Liigan puolella.

– Pelasimme hyvin ja kannattajamme olivat tänään uskomattomia. Vastustaja oli hyvä, kuten tiesimme, joten helppoa ei tänään ollut. Ainoa harmittava osuus oli tappio, Jandric kertasi.

Vaikka raumalaisten oli tyytyminen tappioon, oli Jandric kuitenkin tyytyväinen joukkueen peli-ilmeeseen sekä siihen, miten joukkue aloitti kamppailun. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Lukon johtaessa 2–0, mutta johto suli, kun Genève-Servette voitti lopulta 3–2.

Ainoa harmittava osuus oli tappio

– Peli oli hieman erilainen kuin viikko sitten Sveitsissä. Täällä pystyimme pelaamaan paremmin omaa peliä, kun kaukalo oli meille tuttu ja paljon pienempi kuin viimeksi. Vastustajalla oli paljon taitavia yksilöitä, mikä ratkaisi pelin.

– Toivottavasti pääsemme pelaamaan näitä pelejä myös ensi kaudella. Silloin voimme mennä päätyyn saakka.

Joulukuussa Raumalle saapunut kanadalaishyökkääjä pelasi ensimmäiset CHL-kamppailunsa juuri välierävaiheessa sveitsiläisseuraa vastaan. 

– Oli hauskaa pelata CHL-pelejä ja muutenkin tämä on hyvä konsepti, kun joukkue saa pelata eri maiden parhaita joukkueita vastaan. Nautin tästä todella ja oli hauskaa pelata, kun pääsi mittelemään viime kauden Sveitsin mestaria vastaan.

Liiga-otteluita 26-vuotiaalla on nyt takanaan kymmenen, joten hän osasi jo hieman vertailla CHL:ää ja kotimaan pääsarjaa toisiinsa.

– Liigassa peli on taktisempaa ja peliä pelataan alakerran kautta. Peli on hitaampaa ja puolustuksella on iso rooli. CHL:ssä pyritään menemään suoraviivaisesti maalille ja tuntuu, että näissä peleissä oli koko ajan kiire, Jandric nauroi.

Organisaatio ja kannattajat saavat kehuja

CHL-taipaleen päättyminen juuri ennen kauden kohokohtaa oli joukkueelle pettymys. Vaikka ennen välieräkamppailuja odotettiin sveitsiläisten marssivan suoraan finaaliin, taisteli Lukko kuitenkin viimeiseen saakka. Jandricin mukaan tappio voidaan kääntää voitoksi Liigan puolella.

– Nämä pelit auttavat meitä Liigassa. Olemme päässeet mittaamaan tasomme ja joukkue on päässyt pelaamaan kovia vastustajia vastaan. Näytimme, että osaamme puolustaa, mutta myös pitää kiekkoa ja tehdä tarvittavat maalit. Jos jatkamme tätä rataa, meidän pitäisi olla vahvoja Liigassa.

ECHL:n Liigaan vaihtanut Jandric on ollut kotimaan kaukaloissa hyvässä vireessä. Yhden CHL-ottelussa napatun syöttöpisteen rinnalla nopealiikkeinen laituri on iskenyt Liigassa tehot 6+1.

– Sopeutuminen on mennyt erittäin hyvin. Organisaatio otti minut hyvin vastaan ja auttoi kaikessa ja pelikaverini ovat uskomattomia. Olen nauttinut ajastani täällä.

Koko kaupunki seisoo joukkueen takana ja jääkiekko on heille iso asia

Kauden tavoitteista paistaa läpi se, kuinka joukkue menee kaiken muun edelle. Jandric arvostaa myös Lukon kannattajia erityisen paljon, ja hän haluaa pelata joka ilta heille.

– Haluan totta kai voittaa niin monta peliä kuin mahdollista. Mestaruus on täällä tärkeä asia. Koko kaupunki seisoo joukkueen takana ja jääkiekko on heille iso asia. Se on hienoa nähdä ja haluamme osoittaa kiitollisuutemme heille voittamalla ja jättämällä kaiken kaukaloon joka ilta.

Erityisen innoissaan Jandric oli, kun tiistai-illan CHL-kamppailu oli lähes loppuunmyyty. Joukkue sai äänekkäästä kannustamisesta energiaa.

– Ilta oli uskomaton. Kannattajat antavat meille energiaa ja arvostamme heitä. Hienoa nähdä heitä ja toivottavasti sama tunnelma jatkuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle