Lukko käyttää Matthew Abtin sopimusoption ensi kaudesta − "Monesti se toinen vuosi on pohjoisamerikkalaisille pelaajille se helpompi"

LIIGA / Uutinen
Matthew Abt jatkaa Lukossa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Lukko tiedotti, että se käyttää Matthew Abtin sopimuksessa olleen option. Näin ollen puolustaja jatkaa raumalaisseurassa ensi kaudella.

Matthew Abt jatkaa Lukon riveissä ensi kaudella, sillä raumalaisseura on käyttänyt kanadalaispuolustajan option. Urheilujohtaja Kalle Sahlstedt totesi tiedotteessa, että Abt pelasi nousujohteisen kauden.

− On selvä juttu, että monesti se toinen vuosi on pohjoisamerikkalaisille pelaajille se helpompi. Abt pystyy varmasti aloittamaan ensi syksynä siitä, mihin jäi tällä kaudella. Siihen jos pelaa taas nousujohteisen kauden, niin hyvä tulee. Kaiken lisäksi hän on erinomainen persoona pukukopissa ja kaikki tykkäävät hänestä, Sahstedt sanoi.

Abt pelasi 55 runkosarjaottelua ja teki niissä tehot 5+10. Pudotuspeleissä seitsemässä ottelussa pistetilasto karttui yhdellä syöttöpisteellä.

− Tärkein asia, mitä viime kaudesta jäi itselleni käteen, olivat ystävyyssuhteet, joita solmin. Joukkue on täynnä mahtavia jätkiä. Uskoisin myös, että kun on yksi Liiga-kausi vyöllä, se auttaa minua huomattavasti kehittymään paremmaksi pelaajaksi, kanadalainen itse virkkoi.

Abt sai kauden aikana vastuuta Lukon alakerrassa, sillä runkosarjan aikana hänen peliaikakeskiarvonsa ottelua kohden oli 18 minuuttia ja 48 sekuntia.

» Lähetä palautetta toimitukselle