Athletic: Blackhawks lupaa julkistaa tutkinnan tulokset entiseen videovalmentajaansa Brad Aldrichiin kohdistuneista seksirikosväitteistä

NHL / Uutinen
Danny Wirtz (vas.) on Chicago Blackhawksin toimitusjohtaja.
Kuva © Getty Images

Chicago Blackhawks lupaa julkaista lakitoimisto Jenner & Blockin toteuttaman itsenäisen tutkinnan tulokset liittyen entiseen videovalmentajaan Brad Aldrichiin kohdistuneista syytöksistä seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Blackhawksin toimitusjohtaja Danny Wirtz on ilmoittanut seuran julkistavan tutkinnan tulokset ja ryhtyvänsä löydösten pohjalta muutoksiin. Asia käy ilmi Wirtzin lähettämästä muistiosta, jonka urheilumedia The Athletic on saanut käsiinsä.

− Voin vakuuttaa, että me hyödynnämme tätä prosessia itsereflektioon ja aloitamme tarvittavat toimet parantaaksemme organisaatiotamme ja varmistaaksemme, että työpaikkamme on turvallinen ja kaikille avoin, Wirtz sanoo muistiossa.

− Sillä aikaa, kun odotamme tutkinnan tuloksia, jatkamme itsearviointia ja otamme tärkeitä askeleita organisaatiomme parantamiseksi.

Itsenäinen tutkinta käynnistyi kesäkuussa ja sen tarkoituksena on käydä läpi seuran entistä videovalmentajaa kohtaan esitetyt väitteet seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Blackhawksia vastaan on Aldrichiin liittyen nostettu kaksi erillistä kannetta.

Entinen Blackhawks-pelaaja väittää Aldrichin käyttäneen häntä ja toista joukkueen pelaajaa seksuaalisesti hyväksi vuoden 2010 pudotuspelien aikana. Todistajalausuntojen mukaan asia esiteltiin seurajohdolle ja pyydettiin rikosilmoituksen tekemistä poliisille, mistä seurajohto väitetysti kieltäytyi.

Toinen Blackhawksia vastaan nostettu kanne koskee Aldrichin saamia työsuosituksia, jotka mahdollistivat tämän työllistymisen valmentajana alaikäisten parissa. Aldrich tuomittiin vuonna 2013 yhdeksän kuukauden vankeuteen alaikäisen pelaajan raiskauksesta.

» Lähetä palautetta toimitukselle