Athletic: Blackhawks käynnisti itsenäisen tutkinnan entisen videovalmentajansa seksirikossyytteistä

NHL / Uutinen
Toimitusjohtaja Danny Wirtz (vasemmalla) ja GM Stan Bowman ryhtyivät omiin toimenpiteisiin seksirikossyytteiden osalta.
Kuva © Getty Images
Chicago Blackhawksin toimitusjohtajan Danny Wirtzin mukaan seura ottaa syytökset vakavasti ja on ohjeistanut tutkinnasta vastaavaa yritystä nojaamaan faktoihin.

Chicago Blackhawks on käynnistänyt itsenäisen tutkinnan seuran entisen videovalmentajan Brad Aldrichin seksuaalirikossyytteisiin liittyen. Asiasta uutisoi Athletic, jonka lähteenä on Blackhawksin toimitusjohtajan Danny Wirtzin muistio.

− Haluamme toistaa, että otamme nämä syytökset todella vakavasti. Ne eivät millään tavalla kuvaa organisaatiomme kulttuuria tai arvoja, Wirtz sanoi muistiossa.

Wirtz mainitsi myös, että seura on palkannut entisen liittovaltion syyttäjän Reid Scharin käymään läpi kaksi Aldrichia vastaan nostettua kannetta.

− Scharilla ja hänen yrityksellään on merkittävä kokemus itsenäisten tutkintojen toteuttamisesta, heillä ei ole aiempi sidoksia Blackhawksin organisaatioon ja heitä on ohjeistettu seuraamaan faktoja, minne ne sitten vievätkin.

Blackhawksin johdon on väitetty tienneen Aldrichin kahdesta vuoden 2010 mestarijoukkueen pelaajaan väitetysti kohdistuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä, mutta kieltäytyneen tekemästä rikosilmoitusta.

Aldrich lopetti työskentelyn Blackhawksissa vuoden 2010 Stanley Cup -voiton jälkeen ja hakeutui valmennustehtäviin alaikäisten kanssa. Vuonna 2014 hän sai tuomion alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalisesta teosta ja hän on rekisteröity seksirikollinen Michiganissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle