Karjala-turnaus: Sekä Suomi että Tšekki hakevat avausvoittoa, Suomi myös avausmaalia

MAAJOUKKUE / Ennakko
Nuorten maailmanmestari Veini Vehviläinen aloittanee maalilla lauantaina.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Lauantai-illan Karjala-turnausottelussa yhteen iskevät Tšekki ja Suomi, joista molemmilla on allaan tappio kotiyleisön edessä.

Sekä Tšekki että Suomi lähtevät hakemaan maajoukkuekautensa avausvoittoa lauantaina Helsingissä.

Suomi oli torstaina pelkkä vastaantulija, kun Venäjä marssi sen yli rutiinilla 3–0-voittoon Helsingissä. Suomen peli oli hapuilevaa muttei sentään masentavaa. Osa hapuilusta johtui todennäköisesti maajoukkuejännityksessä, sillä rosterissa on mukana kahdeksan ensikertalaista.

Tšekin ja Ruotsin välisessä torstaiottelussa EHT-pisteistä käytiin tiukempi taistelu. Ruotsi vei ottelun nimiinsä lukemin 2–3 tasaisen väännön päätteeksi. Ottelu pelattiin muista Karjala-turnauksen otteluista poiketen Tšekissä, josta joukkueet siirtyivät Helsinkiin perjantaina Suomen ja Venäjän joukkueiden viettäessä välipäivää.

Ennen ottelua Suomen maajoukkueen päävalmentaja Jukka Jalonen lupasi muutoksia kokoonpanoon. Torstain ottelusta puuttuivat puolustaja Veli-Matti Vittasmäki ja hyökkääjät Juhani Tyrväinen, Ville Leskinen ja Teemu Turunen, joiden kaikkien on tarkoitus pelata lauantaina Tšekkiä vastaan. Maalilla aloittanee torstaina huilannut Veini Vehviläinen.

Tšekin joukkueessa nähdään myös Liigasta tuttuja nimiä kuten JYPissä kautensa vahvasti (19 ottelua, 7+9=16) aloittanut David Tomasek ja Pelicansissa alkukauden aikana viisi maalia tehnyt Hynek Zohorna. TPS:ää aikanaan edustanut, nykyään KHL-jäillä kiekkoileva Jakub Nakladal toimii joukkueen kapteenina.

Karjala-turnauspäivän toisessa ottelussa iltapäivällä toisistaan mittaa ottavat Ruotsi ja Venäjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle