Vetovinkit: Leijonien pelinappulat hakevat paikkaansa

MAAJOUKKUE / Artikkeli
Jukka Jalosella ja Mikko Mannerilla on vielä paljon työmaata Leijonien pelissä.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Karjala-turnauksen toisena pelipäivänä kohtaavat Suomi ja Tšekki sekä Ruotsi ja Venäjä. Päivän väri on punainen.

Suomi – Tšekki, Suomi alle 2,5 maalia 2,08

Leijonat kohtasi Karjala-turnauksen avausottelussaan torstaina Venäjän. Tilanne on suomalaisittain monella tapaa uusi, sillä joukkueessa on useita maajoukkue-ensikertalaisia ja penkin takanakin komento on vaihtunut sitten viime kauden. Käskijänä Leijonien penkin takan on tosin menneiltä vuosilta tuttu Jukka Jalonen.

Venäjää vastaan pelatussa ottelussa Leijonat oli hyökkäyssuuntaan kaikkea muuta kuin erinomainen, josta kerto luonnollisesti jo nolla tehtyä osumaa. Vaikka päätöserässä Suomi saikin kiekkoa Venäjän punanuttujen alueelle, eivät suomalaiset todellisille maalintekopaikoille kovin montaa kertaa päässeet. Ylivoima jätti vielä paljon viilailtavaa tuleviin peleihin.

Leijonien hyökkääminen oli kauttaaltaan tehotonta ja Tšekki-otteluun Jalonen on luvannut, että Venäjä-ottelussa huilannut pelaajaorkesteri tuodaan katsomosta kentälle. Näin ollen kokoonpanomuutoksia nähdään Tšekki-otteluun ainakin jonkin verran, mikä varmasti vaikuttaa Leijonien toiseen otteluun.

Lauantai-illan otteluun vastus helpottuu pykälän Venäjästä. Tšekki ei ole aivan yhtä laadukas kokoonpano kuin Venäjä, mutta silläkin on syömähampaansa. Torstaina tšekkiläiset hävisivät Prahassa Ruotsille niukasti lukemin 3-2.

Leijonat asettelee pelinappuloitaan vielä lauantain pelissä Tšekkiä vastaan. Uudet miehet ja uudet kuviot vaativat aikansa, että peli lähtee rullaamaan. Tšekin maaliverkko pölähtää korkeintaan kaksi kertaa.

Ruotsi – Venäjä, Venäjä -1 2,70

Venäjä oli perinteiseen tapaansa vahva avausottelussaan Suomea vastaan. Ruotsikin aloitti syksyn maajoukkuepelinsä pirteästi kaatamalla Tšekin Prahassa lukemin 3-2.

Ruotsi on matkassa Karjala-turnauksessa joukkueella, josta merkittävä osa pelasi ensimmäisen A-maaottelunsa. Venäjälläkin ensikertalaisia on, mutta huomattavasti vähemmän. Useimmilla punapaitojen kokoonpanosta on allaan useampi turnaus Venäjän maajoukkueen mukana.

Ruotsi on voittanut 11 viimeisintä maaotteluaan. Se ei hävinnyt viime kevään MM-kisoissa yhtäkään ottelua, vaikka kaksi niistä venyikin jatkoajalle. Viimeksi ruotsalaiset ovat hävinneet Ruotsin EHT-turnauksessa viime kevään MM-kisoihin valmistavissa otteluissa.

Venäjä laittaa tämän putken poikki lauantai-iltana Helsingissä. Vaikka punakone ei järjestänyt maalijuhlia Leijonia vastaan, oli sen peli kauttaaltaan syksyn ensimmäiseen maaotteluun hyvällä tasolla. Hyvä perussuoritus riittää venäläisille kahden maalin voittoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle