Suomi jätti Tšekin nollille – Ruotsalainen teki ensimmäisen Leijona-maalinsa avausottelussaan

MAAJOUKKUE / Raportti
Arttu Ruotsalaisen ensimmäinen maajoukkueosuma jäi Suomen voittomaaliksi.
Kuva © Sami Kemppainen, sami.kemppainen@jatkoaika.com
Suomi kaatoi Tšekin puhtaalla pelillä 3–0 lauantaina Helsingissä tiiviillä puolustuspelissä ja hyökkäyspelin yksilöonnistumisilla.

Karjala-turnaus jatkui Suomen osalta lauantaina ottelussa Tšekkiä vastaan. Pelin alkua viivytti Kimmo Timosen komea paitaseremonia. 

Ensimmäistä kertaa maajoukkuejäille päässyt Arttu Ruotsalainen aloitti maalinteon ensimmäisen erän puolivärin tienoilla liruttamalla kiekon Tšekin maalivahti Patrik Bartošakin längistä sisään.

– Taisin tulla vaihdosta suoraan ja Pessi [Harri Pesonen] sai omalle siniviivalle kiekon. Katsoin, että siinä oli paikka päästä pakkien välistä karkuun. Pessi näki minut hyvin. Koetin puikoista laittaa sisään, Ruotsalainen kommentoi ottelun jälkeen.

Suomen toinen maali syntyi, kun Joonas Nättinen pääsi iskemään kiekon Lukossa pelaavan Jakub Krejcikin hallusta Tšekki-maalin kulmalta sisään. Tšekille tarjottiin tilaisuutta maalintekoon, kun Suomi toisessa erässä otti kaksi peräkkäistä jäähyä. Kumpikaan ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja täysilukuiseksi tultuaan Suomi teki kolmannen maalinsa. Sakari Manninen löi kiekon sisään omasta paluukiekostaan.

Suurimmaksi osaksi peli oli hitaamman puoleista, välillä jopa seisoskelua. Erityisesti kolmas erä oli passiivista kiekkoa.

Puolustaja Jani Hakanpään mukaan maajoukkuekiekko on kaiken kaikkiaan kuitenkin Liiga-kiekkoa nopeatahtisempaa.

– Liigassa välillä tuntuu siltä, että tulee seesteisempiä vaiheita. Tässä pitää koko ajan olla hoksottimet hereillä ja tossu liikkeellä.

Suomen maaleista kahteen ei merkitty lainkaan syöttäjiä, mikä kertoo enemmän hyökkäyspään yksilöonnistumisista kuin erityisen toimivasta joukkuepelistä. Puolustuspelaaminen sen sijaan sujui mallikkaasti.

– Oli joitakin hetkiä, jolloin oli vaikeuksia. Silti kuitenkin puolustettiin jämäkästi sitä oman alueen keskustaa ja pidettiin tšekit pois ihan huippupaikoilta. Olen tyytyväinen joukkuepelaamiseen. Mielestäni tämä oli hyvä ottelu myös monelta uudelta A-maajoukkuepelaajalta, Jukka Jalonen kommentoi.

Suomen maalilla Veini Vehviläinen ei missään vaiheessa joutunut kovan tulituksen kohteeksi. Tarpeen tullen hän sai otettua kaikki tarpeelliset kopit perusvarmasti.

Huomenna Suomi kohtaa Karjala-turnauksen päätösottelussa Ruotsin.

– Puretaan tämä peli rauhassa ja katsotaan, millaisia kokoonpanomuutoksia tehdään. Ne, jotka huilasivat tänään, pelaavat huomenna, Jalonen sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle