Lukko on voiton päässä finaaleista − Tappara-käskijä Jussi Tapola sadatteli: "Umpisurkea esitys oli meiltä"

LIIGA / Raportti
Aleksi Saarela (1+1) oli päivän kuningas Hakametsässä.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lukko otti Tampereella toisen kiinnityksen finaalipaikkaan, kun se luisteli ja taklasi Tapparan nurin 4−1.

Rauman Lukko on lähellä edetä Liigan finaaleihin ensimmäistä kertaa sitten kevään 1988. Lukko nujersi Tapparan kolmannessa välieräottelussa lukemin 4−1 ja nyt johtaa välieräsarjaa voitoin 2−1.

Finaalipaikka on katkolla Lukolle jo huomenna, kun joukkueet kohtaavat jälleen Tampereella.

Ottelu alusta lähtien Lukon hallintaa

Lukko aloitti päivän ottelun selvästi isäntäjoukkuetta terävämmin. Raumalaiset karvasivat ahnaasti ja jakelivat mojovia taklauksia.

Kun Tappara uinui omassa puolustuspäässään, iski Anrei Hakulinen ottelun avausmaalin aikaan 5.46. Sebastian Repo nappasi irtokiekon ja siirsi sen B-pisteelle Hakuliselle, jonka rannelaukaus upposi vastustamattomasti ylänurkkaan.

Avauserän loppua kohden Tappara pääsi jo paremmin peliin kiinni, mutta maaleja se ei saanut aikaiseksi. Lukon puolustus piti laukaukset poissa parhaalta maalintekosektorilta. Lukáš Klok kunnostautuikin blokkaamalla kaksi Tappara-laukausta ensimmäisen erän aikana.

Moni varmasti odotti Tapparan peliotteen jatkuvan toiseen erään nousujohteisena, mutta toisin kävi. Lukko hallitsi erää mielin määrin ja Tapparan onni piti raumalaisten lisämaalit vain kahdessa.

Ensin erän alussa Patrik Virta menetti kiekon puolustussiniviivan päällä ja Aleksi Saarela kiitti. Saarela laukoi suorasta luistelusta Lukolle 2−0. Parempana päivänään Tappara-vahti Christian Heljanko olisi Saarelan terävän kudin torjunut.

Ajassa 29.21 Thomas Gregoire nousi B-pisteen kaarelle ja tykitti vastakiekosta jo 3−0.

Päävalmentaja Tapola harmitteli Tapparan latautumisen epäonnistumista

Tappara pääsi päätöserän alussa Lukon harhasyötöstä iskemään 1−3-kavennuksen. Anton Levtchi laukoi tolpan ja maalivahti Lassi Lehtisen kautta kiekon hitaasti Lukko-maaliin. Maali oli Tapparan kultakypärälle tämän kevään pudotuspelien ensimmäinen.

Tappara pelasi lopussa peräti neljä minuuttia ilman maalivahtia, mutta ei löytänyt eväitä maalintekoon. Lukko pelasi uhrautuvasti suojellen omaa maaliaan, ja etunenässä kapteeni Heikki Liedes heittäytyi Tapparan laukausten eteen.

Puoli minuuttia ennen täyttä aikaa Eetu Koivistoinen kauhoi Lukon puolustussiniviivalta raumalaisten 4−1-voittolukemat tyhjään maaliin.

Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola oli pettynyt mies C Moren tv-haastattelussa ottelun jälkeen.

− Umpisurkea esitys oli meiltä. Meni aika paljon energiaa siihen toiseen välieräpeliin käytettyyn lataukseen. Ei saatu riittävästi aikaan, että oltaisiin saatu se lataus uudestaan käyntiin tähän peliin, Tapola myönsi.

− Se lataus tulee helpommin sitä kautta, kun olet ottanut turpaan ja seuraava peli tulee nopeasti.

Tapolalla oli selvät sävelet joukkueensa huomiseen kohtalonotteluun.

− Ensimmäisenä pitää saada 1−1-pelaaminen kuntoon. Jos häviät 90 prosenttia niistä jääkiekkopelissä, on ihan sama, mikä on taktiikka tai joukkue.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo