TPS nollasi tehottoman HIFK:n Karri Rämön ja tehokkaan ykkösketjun johdolla

LIIGA / Raportti
Juuso Pärssinen tuulettaa 2−0-osumaa.
Kuva © Timo Savela
HIFK jaksoi painaa ottelun loppuun asti, mutta jotain helsinkiläisten pelaamisesta puuttui. Hitaasti välierät käynnistänyt TPS:n ykkösketju oli sunnuntaina pelipäällä. Ottelusarja on maanantaina katkolla TPS:lle.

Lähtökohdat sarjan kolmanteen otteluun olivat todella mielenkiintoiset. TPS ryösti perjantaina Helsingistä voiton Ruslan Ishakovin jatkoeräosumalla. Perjantain ottelussa oli merkkejä siitä, että koronaviruksen kourissa paininut HIFK ei ole lähelläkään parasta pelikuntoaan.

TPS ei tehnyt kokoonpanoonsa muutoksia. HIFK:n kokoonpanossa nähtiin yksi muutos, kun puolustaja Eero Teräväinen nousi Miro Karjalaisen tilalle.

HIFK tuli jälleen kerran ottelun avauserään todella vahvasti. Vieraat pystyivät laadukkaalla kiekollisella pelaamiselle ylittämään helposti keskialueen, ja avausminuuteilla vierailla oli myös muutama hyvä maalintekopaikka.

Erän loppua kohden TPS sai tiivistettyä omaa pelaamistaan, ja hyökkäyspään aktiivinen karvauspeli alkoi aiheuttamaan ongelmia HIFK-puolustajille.

HIFK ei hyydy, mutta TPS rokottaa

Perjantaina Helsingin IFK oli toisessa erässä hätää kärsimässä, mutta tänään helsinkiläiset pelasivat kiekolla fiksummin, ja näin TPS ei saanut pitkiä hyökkäyspään pyörityksiä. 

HIFK:n kärkihyökkääjät ovat pelanneet varsin vaisusti välierissä, ja usean hyökkääjän otteista paistaa pieni väsymys sekä mailan puristaminen. Toisessa erässä HIFK:n parhaita hyökkääjiä olivat Jesse Saarinen, Sebastian Dyk sekä Alex Broadhurst. Huippulupaus Anton Lundell on ollut välierissä täysin näkymätön.

TPS lähti selvästi hanakammin hakemaan laukauksia ottelun toisessa erässä. Varsinkin Lauri Pajuniemi haki aktiivisesti ratkaisuja. Lopulta TPS siirtyi ottelussa johtoon, kun Pajuniemi latasi loistavalla laukauksella ottelun avausmaalin. TPS:n puolustajien liike oli myös erinomaista seurattavaa. Nuoret hyvin luistelevat puolustajat osallistuivat aktiivisesti Palloseuran hyökkäyspeliin. Varsinkin Eemil Viro oli suuressa roolissa TPS:n avausmaalissa.

TPS siirtyi yllättävästi 2−0-johtoon, kun sekavan aloitusvoiton seurauksena Juuso Pärssinen laukoi kiekon ohi HIFK-vahti Frans Tuohimaan. Osuma oli nuorukaiselle pudotuspelien ensimmäinen.

TPS on tyly isäntä

Kolmanteen erään HIFK lähti hakemaan kavennusta, mutta tehottomasti pelanneet hyökkääjäät eivät saaneet onnistumisia. Paras paikka avautui Ville Leskiselle, mutta TPS-sentteri Juhani Jasu puolusti tilanteen erinomaisesti.

TPS puolusti erän varsin tyylikkäästi, ja varsinkin Jasun ja Petteri Wirtasen aloitusvoitot toivat lisähappea TPS:n pelilille. TPS-kultakypärä Josh Kestner pääsi iskemään päätöserässä 3−0-päätöslukemat.

Ottelusarja on katkolla maanantaina TPS:lle.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo