Tappara nousi kahden maalin takaa tasoihin, mutta ei voittoon saakka – Ensikertalainen ratkaisi voiton Lukolle jatkoerässä

LIIGA / Raportti
Mikko Petman ratkaisi ensimmäisellä pudotuspelimaalillaan voiton Lukolle jatkoerässä. Petmanin taklauksesta lähti myös Lukon toiseen maaliin johtanut hyökkäys.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lukon ja Tapparan kohtaaminen pudotuspeleissä on tuttu näky viime vuosilta ja Tappara on ollut edellä kevään tosipeleissä. Tappara onnistui nousemaan kolmannessa erässä kahden maalin takaa tasoihin, mutta Lukko vei pidemmän korren jatkoerässä lukemin 3–2.

Lukko lähti otteluun lähes parhaalla mahdollisella kokoonpanolla. Sebastian Repo ei kuitenkaan pelipaitaa pukenut ylle ja kokenut Toni Koivisto otti Revon paikan ykköskentässä. Tapparan joukkueesta löytyy runsaasti pudotuspelikokemusta, vaikka Kristian Kuusela joutuukin edelleen olemaan sivussa. Kokemus saattaakin olla arvaamattoman suuressa roolissa.

Ottelun alku lähti haistellen käyntiin, mutta vierasjoukkue Tappara pystyi luomaan  hyökkäyksiä etenkin kolmannen hyökkäysketjunsa ansiosta. Ottelun avausmaali oli kuitenkin Jonne Tammelan käsialaa. Tapparan puolustus teki kohtalokkaan virheen omalla alueella ja Tammela pääsi kiekonriiston jälkeen iskemään kiekon ohi Christian Heljangon.

Lukko pääsi iskemään kiekon jo toistamiseen maaliin väkevän kamppailupelin seurauksena, mutta maali kuitenkin hylättiin Tapparan tekemän haaston jälkeen maalivahdin häirintään vedoten. 

Tappara sai paremmin peliään käyntiin onnistuneen haaston jälkeen. Tapparan neloskenttä sai luotua useita maalipaikkoja erän aikana, mutta samaisen kentän ollessa jäällä onnistui Lukko nopeasta vastaiskusta luomaan ottelun toisen maalin. Tilanne lähti Mikko Petmanin taklauksesta omalla alueella ja komean syöttökuvion päätteeksi Thomas Grégoire pääsi iskemään kiekon tyhjään maaliin.

Lukon kahden maalin johdossa toiseen erään

Lukko sai aloittaa toisen erän ylivoimalla, kun Tappara otti jäähyn ensimmäisen erän loppuhetkillä. Aiemmassa Ilves-sarjassa Lukon ylivoimaprosentti oli peräti 50 %, mutta tällä kertaa maalia ei syntynyt.

Tappara sai toisessa erässä kiekon kulkemaan nopeammin lavasta lapaan, ja joukkueen peli näytti ehjemmältä verrattuna ensimmäiseen erään, vaikka edelleen kotijoukkueen pelaajat saivat voitettua enemmän kaksinkamppailuja. Tapparan nelosketju Petteri PuhakkaSami MoilanenLassi Vanhatalo sai kuitenkin vietyä peliä jatkuvasti hyökkäyspäätyyn.

Tapparan peli pyöri kuitenkin enemmän kulmissa ja joukkue ei päässyt parhaimmalle maalintekosektorille. Heljanko otti toisessa erässä muutamia hyviä kilpitorjuntoja muiden torjuntojen ohella. Toisessa päässä Lassi Lehtiselle merkkautettiin toisessa erässä vain kuusi torjuntaa Heljangon 13 torjuntaa vastaan.

Erän loppupuolella Pavol Skalický sai ikävästi oman pelaajan vedon kypäräänsä ja joutui poistumaan pukukopin puolelle. Tappara onnistui pyörittämään ja luomaan paikkoja erän kolmen viimeisen minuutin aikana, mutta Lukon pelaajat blokkasivat laukauksia ja monet laukaukset suuntasivat myös maalin ohitse.

Tappara kokemuksella tasoihin

Lukon kannalta positiivinen uutinen oli Skalickýn palaaminen ottelun kolmanteen erään. Tappara pystyi kolmannessa erässä katkomaan Lukon hyökkäysyrityksiä, mutta siitä huolimatta Lukko pystyi ottamaan kiekon haltuunsa ja pitämään sitä hallussaan.

Tapparan kehuttu neloskenttä pystyi iskemään kavennusmaalin alivoimalla. Puhakka ja Moilanen karvasivat kiekon keskialueella ja Puhakka pääsi iskemään syöttelyn päätteeksi Tapparan ensimmäisen maalin. Tappara pystyi pelaamaan Lukon molemmat ylivoimat pois ja tutut ylivoimapelaajat eivät päässeet vetämään tutuilta paikoiltaan.

Raumalla saatiin täysin uusi peli käyntiin, kun Valtteri Kemiläinen veti tiukan kudin siniviivalta siirretyn rangaistuksen aikana vain kolme ja puoli minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Ennen maalia Teemu Suhonen joutui jättämään kentän, kun puolustajan jalka vääntyi törmäyksessä Aleksi Saarelan kanssa.

Tappara onnistui näin nousemaan kahden maalin takaa tasoihin ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoerästä.

Mikko Petmanin uran ensimmäinen pudotuspelimaali

Jatkoerää ei tarvinnut pelata kuin nelisen minuuttia, kun Lukon Petman iski erinomaiseen paikkaan uran ensimmäisen pudotuspelimaalinsa. Eetu Koivistoinen otti puhtaan aloitusvoiton, Vili Saarijärvi piti kärsivällisesti kiekkoa, syötti maalin eteen ja Petman nosti kiekon yli Heljangon ja Lukko otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo