Tappara näytti pudotuspelirutiiniaan − ottelusarja tasoissa Tampereelle

LIIGA / Raportti
Heljanko torjui 23 kertaa Tapparan ryöstäessä voiton Raumalta.
Kuva © Tiia Mahkonen
Lukko kärsi ensimmäisen tappionsa tämän kevään pudotuspeleissä. Tappara otti johdon toisessa erässä, ja pelasi sen jälkeen järkevää johtoasemapeliä, ja vei kahden tyhjiin tehdyn osuman myötä 4−1-voiton.

Tappara teki voittomaaliksi jääneen osuman toisessa erässä, kun Charles Bertrand onnistui ylivoimalla.

− Taistelu oli ihan erilaista kuin eilen. Saatiin omasta tunteesta kiinni paremmin, päävalmentaja Jussi Tapola kommentoi C Moren haastattelussa.

Tapparan esityksessä oli nähtävissä selvästi parempaa kuin sarjan ensimmäisessä ottelussa.

− Tärkeää oli saada kärkeen aktiivisuutta, että Lukon pelinrakentelu olisi vaikeampaa. Loput olikin sitten henkisen puolen asioita, Tapola jatkoi.

Pikamaalit molempiin kenttäpäihin

Lukko näytti jatkavan tyrmääviä avaueriään, kun Kristián Pospíšil vei joukkueen johtoon. Slovakki näytti hakevan syöttöä ylivoimahyökkäyksessä, mutta päättikin laukoa itse ja osui takakulmaan. Tappara kuittasi kuitenkin 10 sekunnissa, kun Lassi Vanhatalon laukaus yllätti kaimansa Lehtisen.

Tappara esitti avauserässä fyysistä peliä, josta parasta esimerkkiä esittivät Patrik Virta ja Ben Blood. Virran taklaus kohdistui Pavol Skalickýyn, ja Lukon toinen slovakialaispelaaja jätti pelin kesken.
Molemmille joukkueille tuomittiin yksi rangaistus erän aikana, ja ylivoimapeli jätti joukkueille parannettavaa.

Toinenkin erä eteni vauhdikkaasti, ja Tapparan karvaus toi ajoittain vaikeuksia Lukolle. Maalintekotilanteet jäivät kuitenkin varsin vähiin. Samuli Piipposen otettua tilanteen takana rangaistukset Tappara sai ylivoiman, jonka vierailija hyödynsi.

KalPa-sarjan ratkaisupelaaja Jukka Peltola löysi Charles Bertrandin puolustusneliön keskeltä, ja ranskalaisella oli aikaa ottaa jopa kiekko haltuun ennen laukausta ohi Lehtisen. Virralla oli mahtava paikka lisätä kirvesrintojen johtoa, mutta tällä kertaa Lehtinen otti upean torjuntaan.

− Maalit toivat meille energiaa, Tapola myönsi.

Päätöserässä Tappara pelasi järkevää peliä, ja heidän eduksi tuli pätkä erän puolivälin molemmin puolin, kun peliä pelattiin kuutisen minuuttia ilman pelikatkoa. Runkosarjan parhaana palkittu Robin Press pääsi raumalaisten parhaaseen tekopaikkaan pätkän lopussa, mutta Christian Heljanko kesti.

Tappara-vahti yritti kertaalleen hakea jopa maalia, kun Lukko veti Lehtisen pois maaliltaan. Se yritys johti pitkään kiekkoon, mutta myöhemmin Santtu Kinnunen ja Peltola onnistuivat, ja näin kirvesrinnat veivät voiton kolmen maalin erolla.

Seuraavat kaksi ottelua sarjassa pelataan Tampereella, ja kotietu on nyt kirvesrintojen hallussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo