Mielipide

TPS pelaa parempaa brändikiekkoa kuin HIFK itse

LIIGA / Kolumni

Lauantain ottelussa nähtiin lukuisia episodeja, jotka voidaan luokitella perinteiseen pudotuspelikiekkoon. Aggressiivista vääntöä puolin ja toisin sekä sopivasti nokkapokkaa. Kaikkea, mitä ennakkoon uskoimme saavamme.

Toisella ottelusarjan joukkueella on kuitenkin mopo lähtenyt keulimaan.

Matt Generous riehui itsensä suihkun puolelle ottelun toisessa erässä. Yhdysvaltalaispakki ei saanut Jasper Lindstenistä tanssipartneria ja turhautui siinä määrin, että kyytiä saivat niin ottelun tuomaristo, Turkuhallin kaukalon pleksit kuin oman joukkueen huoltajakin.

Generousin tapaus on vain jäävuoren huippu.

HIFK on pyrkinyt horjuttamaan TPS:n luisteluvoimaista pelaajistoa fyysisellä pelillä. Turkulaisjoukkue on vastannut huutoon ja kaukalon laidat ovat saaneet kyytiä.

Helsinkiläiset ovat olleet kaksikosta sekä provosoivampi että provosoituneempi puoli.

Vihellyksien jälkeen huidotaan vastapuolta mailan varteen, annetaan poikittaista ristiselkään ja hanskaa kasvoihin. TPS ei ole kuitenkaan tästä hätkähtänyt, vaan on antanut samalla mitalla takaisin. Kun tähän yhtälöön lyödään mukaan TPS:n kotiyleisön tuki niin mustavalkoiset ovat löytäneet tiensä stadilaisten ihon alle niin kaukalossa kuin katsomossakin.

Tomi Kallio ja Jonne Virtanen ovat malliesimerkkejä oikeanlaisesta ärsyttäjästä. Kallio ajaa taklaukset aina loppuun asti tarvittaessa kevyesti töytäisee vielä vastustajaa. Jonne Virtanen on puolestaan odotetusti löytänyt Joe Finleystä itselleen taisteluparin.

Virtasen ylivoimaisuus korostui lauantaisen ottelun kolmannessa maalissa. Virtanen taklasi Finleytä yhdysvaltalaisen syötön jälkeen siinä määrin, että Otto Niemiselle avautui väylä maalintekoon.

Finley puolestaan tyytyi jakamaan ottelussa painavia, mutta kohteestaan ohimeneviä taklauksia, rikkomaan mailoja ja ottamaan rangaistuksia 14 minuutin edestä.

TPS näyttää tällä hetkellä HIFK:lle brändijääkiekon mallia. Vastustajat luistellaan kumoon ja tuumaakaan ei anneta periksi. Sopivassa suhteessa taitokiekkoa ja fyysisyyttä.

HIFK on tällä hetkellä se maakuntajengi, joka ei tiedä miten siihen vastata.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös