Mielipide

Näkemys: 34-vuotias Mark Flood paikkasi Ilveksen nuoren hurjan aukon ja voi onnistua siinä vastaisuudessakin

LIIGA / Kolumni
Ilveksen superlupauspuolustaja Oskari Laaksonen loukkaantui pahan näköisesti runkosarjan päätöskierroksella. Kaikki Ilves-mieliset voihkaisivat "kuinka meidän nyt käy?". Paikalle saapui liukkain liikkein ja tehokkaasti Mark Flood. Kokenut kanadalainen voi olla Ilvekselle sen tarinan James Bond ja Teräsmies.

Oskari Laaksonen satutti kätensä runkosarjan päätöskierroksella ja jätti pelin kesken välittömästi. Myöhemmin Ilves tiedotti nuoren maailmanmestarin olevan viikon verran sivussa. Puolustaja olisi siis sivussa vähintään SaiPa-sarjan verran.

Ilveksen puolustuksen hyökkäyspeli on ollut kauden aikana erittäinkin tukevasti juuri Laaksosen varassa − ja jos 19-vuotias sensaatio ei ole pystynyt huippusuorituksiin, on alakerta romahtanut tylysti. Kelta-vihreän leirin huoli oli siis aiheellinen.

Jo ennen kuin Laaksosen käsi käänsi draaman kaarta, oli lavan takaa estradille hiipimässä kokenut kanadalainen, Mark Flood. Hän pelasi jo viime kaudella Ilveksessä, jolloin hän oli ainakin itselleni "se Joe Piskulan heiveröinen velipoika".

Flood etsi pitkään ruutuaan Ilveksen takalinjoilta, mutta nyt hän on vetänyt supersankariasun päälleen ja alkanut suorittaa näkyviä, voittavia tekoja. Odotin vielä ennen SaiPa-sarjaa Niko Peltolan olevan Laaksosen korvaaja, mutta Flood osoitti elokuvallista ajoituskykyä.

Flood on muutamassa edellisottelussa esiintynyt varmaotteisemmin ja vähintään yhtä sulavasti kuin Laaksonen. Pudotuspelit ovat sellainen festivaali, jossa kokeneemmat taiteilijat nappaavat näkyvimmät roolit. Puolustajan pelihuumori tuskin ainakaan siis laskee nähdystä.

34-vuotias puolustaja voi olla Ilvekselle sen tarvitsema sankari.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös