Jokerit tasoittamaan sarjaa pieniä asioita korjaamalla

KHL / Ennakko
Jokereiden tulee ajaa keskiviikkona ahnaasti maalille.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit pelaa keskiviikkona kevään 2019 KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen toisen ottelunsa Dinamo Moskovaa vastaan Helsingissä. Dynamo otti maanantaina ensimmäisen kiinnityksensä jatkopaikkaan ryöstäen kotiedun itselleen. Vaikka ottelusarja on paras seitsemästä ratkeava on Jokereilla käytännössä pakkovoiton paikka keskiviikko-iltana.

Ensimmäistä kauttaan kohti maalia päävalmentaja Lauri Marjamäen alaisuudessa vievä Helsingin Jokerit on tiukassa paikassa keskiviikkona Dinamo Moskovaa vastaan. Narripaitojen on lyötävä läntisen konferenssin puolivälierissä ottelusarja tasoihin, jotta Dinamo ei pääse kotikaukaloonsa kahden voiton johdossa jatkamaan ottelusarjaa.

Jokerit menetti ensimmäisen ottelun käytännössä huolimattomuusvirheisiin. Dinamo pääsi liian helposti rankaisemaan kotijoukkuetta ja takomaan kolmesti kiekon maalivahti Janis Kalninsin selän taakse. Pelillisesti Jokerit oli maanantain avausottelussa selvästi hallitsevampi osapuoli, joten siinä ei kotijoukkueella ole hätää jokseenkin kaikkea voi aina parantaa ja tämän myöntää ruotsalaishyökkääjä John Norman Jokereiden verkkosivujen otteluennakossa.

– Jäi tunne, että pelasimme hyvin ja olimme parempi joukkue. Voittoa ei tullut, joten yksinkertaisesti pitää vain löytää tavat tehdä enemmän maaleja. He puolustavat hyvin, sen olemme saaneet huomata. Mutta maanantainakin loimme riittävästi maalipaikkoja voittaaksemme. Jos vertaa runkosarjan keskinäisiin otteluihin, niin olimme eilen mielestäni pelillisesti vielä selvemmin heitä edellä.

Fyysisyys ja liike avainasemassa

Yksi merkittävä tekijä, joka puuttui Jokereiden otteista ensimmäisessä ottelussa oli fyysisyys ja jatkuva taklauspeli. KHL:n pudotuspeleissä yleensä voittaa se joukkue, joka pärjää paremmin maalin edustalla.

Liialla taklauspelillä joukkueet pelaavat usein itsensä pelin ulkopuolelle. Jokereilla liike riittää hyvään taklauspeliin ja joukkueen tulisikin antaa erityiskohtelua vierasjoukkueen kahdelle tähtihyökkääjälle, sillä Vadim Šipatšovin ja Dmitry Kagarlitskyn pelihuumorin kadotessa koko heidän orkesterinsa pelaaminen leviää.

Vuosi sitten Jokerit pudotti ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Sotshin kyydistään pelaamalla aktiivisesti ja antamalla kovan paineen vastustajan puolustajiin. Tuolloin pelattiin kaksi ottelua peräkkäisinä päivinä, kun nyt joukkueet saavat aina väliin yhden lepopäivän. Silti Jokereiden jalkanopeus on yksi aseista Dinamon isokokoisia puolustajia vastaan.

– Uskon, että pystymme väsyttämään heidän puolustajiaan ja joukkuettaan luistelullamme. Yritämme antaa painetta aina kun se on mahdollista, ja uskomme, että se alkaa näkyä, mitä pidemmälle sarja etenee, John Norman kertoo Jokereiden verkkosivustolla.

Seuraa Heitä

Vadim Šipatšov #87 | Dinamo Msk

Keskushyökkääjä

Vadim Šipatšov rankaisi käytännössä ainoasta maalintekopaikastaan maanantain ottelussa ja hyökkääjän osuma jäi lopulta voittomaaliksi. Mikäli numerolla 87 pelaava venäläistähti saa tilan ja ajan, heiluu pussi välittömästi.

Alex Grant #51 | Jokerit

Puolustaja

Jokereiden tehokkain puolustaja runkosarjassa yhdessä Sami Lepistön kanssa oli pihalla kuin lumiukko ensimmäisessä ottelussa. Mikäli Jokerit haluaa KHL:ssä menestyä on parhaiden pelaajien oltava parhaita illasta toiseen. Ohipeleihin ei ole varaa, joten Grantia kannattaa pitää silmällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle