Jokerit lyömään sarjaa tasoihin Moskovaan - "Kaikki pitää saada ulos koneesta"

KHL / Ennakko
Marko Anttila teki harmia Dinamon puolustukselle tiistaina. Jatkuuko sama meno torstaina?
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Dinamo Moskova ja Helsingin Jokerit pelaavat KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen kuudennessa ottelussa Moskovassa. Sarja on Dinamolle 3-2 ja joukkueella on toinen mahdollisuus pistää Helsinkiläiset kesälomille maaliskuussa.

Puoli seitsemältä alkavaan otteluun panokset ovat selvät. Dinamo Moskovan joukkueessa tiedetään, että peli olisi lähes pakko voittaa, jotta seitsemättä peliä ei enää Helsingissä pelattaisi. Helsingin Jokereiden kopissa janotaan voittoa todella paljon, sillä joukkue on onnistunut haavoittamaan läpi kauden vaikeana tunnettua vastustajaansa.

Tiistain ottelussa Jokerit pääsi pelaamaan ensi kertaa sarjassa johtoasemassa. Jesse Joensuu ohjasi ottelun ensi minuuteilla kiekon ohi Aleksandr Jerjomenkon. Jokerit olivat Helsingissä ensimmäisen ja toisen erän enemmän kiinni kiekossa, mutta etenkin kolmas meni täysin vieraiden nimiin, kun Dinamo haki kavennusta ja hyökkäsi enemmän kuin kertaakaan aiemmin sarjassa.

Jokerit pelasi johtoasemassa hyvin paria pientä nukahdusta huolimatta, mutta mitään vaarallisia tekopaikkoja Dinamo ei saanut aikaiseksi. Tästä narripaidat saivat varmasti hyviä kokemuksia mieliinsä ja tietävät mitä torstai-illan pelissä tarvitsee tehdä.

Dinamon tähtien tulee pysyä kurissa tänäänkin

Dinamo peluutti tiistain ottelun päätöserässä siekailematta suurimpia tähtiään Vadim Šipatšovia, Dmitri Kagarlitskiä ja Miks Indrasisia, jotka saivat liki kymmenen minuuttia jääaikaa viimeisen kaksikymppisen aikana. Kapteeni Ilja Nikulin huhki puolustuksessa yli puolet erästä. Jokerit pystyi rullaamaan ottelussa huomattavasti tasaisemmin joukkuettaan ja vain Sami Lepistön jääaika nousi yli 20 minuutin.

– Ihan hyvin on tähän asti saatu taisteltua heitä vastaan ja pidettyä heidät ahtaalla. Se on tärkeää jatkossakin, kommentoi Marko Anttila Jokereiden nettisivujen otteluennakossa.

Jokereilta vaaditaan torstaina huippupeli, mikäli he mielivät tasoittaa sarjan. Tämän myöntää myös Anttila.

– Sarjan paras peli varmasti. Tiedämme, että voitto pitää hakea ja se on meille helppo lähtökohta. Kaikki pitää saada ulos koneesta ja kova on luotto näiden aiempien pelien ja etenkin eilisen perusteella, että ihan maksimit saadaan irti.

Seuraa Heitä

Vadim Šipatšov #87 | Dinamo Msk

Keskushyökkääjä

Joukkueen parhaiden pelaajien tulee olla parhaita pelaajia. Miten venäläinen esiintyy tänään, sitä kannattaa seurata.

Marko Anttila #12 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Jokereiden kaksimetrinen jätti oli huikeassa vireessä tiistaina. Jatkuuko Lempäälän jätin vire myös torstaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle