Jokerit tasoittamaan sarjaa sunnuntaina - "Eletään hetkessä, eikä anneta vastustajalle mitään"

KHL / Ennakko
Pekka Jormakka iski pudotuspelikeväänsä avausmaalin perjantain kolmannessa ottelussa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Dinamo Moskova ja Helsingin Jokerit kohtaavat sunnuntai-iltapäivänä KHL:n läntisen konferenssin ensimmäisen pudotuspelikierroksen neljännessä ottelussa VTB Arenalla Moskovassa. Dinamo johtaa sarjaa 2-1 voitettuaan kaksi ensimmäistä peliä Helsingissä, mutta Jokerit onnistui nappaamaan kolmannen ottelun jatkoerävoitolla nimiinsä. Neljäs ottelu tulee olemaan todella mielenkiintoinen taistelu.

Ottelusarjassa on ollut kolmen ensimmäisen ottelun osalta hyvinkin selvät sävelet. Jokerit on hallinnut otteluita ja Dinamo on puolustanut tiiviisti kytäten mahdollisuuksia iskeä vastaan. Sarja voisi hyvinkin olla Jokereiden johdossa tällä hetkellä, mutta julmaton tehottomuus on vaivannut KHL:n läntisen konferenssin neljänneksi runkosarjassa sijoittunutta joukkuetta.

Sunnuntain ottelussa suurin mielenkiinto kohdistuu Dinamon peluuttamiseen. Käyttääkö kokenut päävalmentaja Vladimir Krikunov hyödykseen kotiotteluiden vaihtoetuja, joilloin hän saisi Dimitri Kagarlitskin tähdittämän ykköskenttänsä pelaamaan Jokereiden köykäisempiä ketjuja vastaan. Helsinkiläiset ovat saaneet loistavasti Kagarlitskit kiinni, sillä ainoastaan Vadim Šipatšov ja Miks Indrasis ovat onnistuneet maalinteossa tämän sarjan aikana.

Miten paljon voitto auttaa Jokereiden tehottomuuteen?

Jokerit on kylmäpäisesti luottanut omaan pelitapaansa ottelusarjan ajan. Perjantain kolmannessa ottelussa joukkue sai ansaitusti voiton tililleen, vaikka olikin jo neljän minuutin päässä tappiosta. Sakari Manninen ohjasi kuitenkin pelin tasoitusmaalin ja myös voittomaalin ensimmäisessä jatkoerässä.

Maalit varmastikin avaavat henkisiä lukkoja ja joukkueen pelaajat uskaltavat laukoa enemmän huonommistakin paikoista. Lisäksi Dinamon on lähdettävä hyökkäämään kovemmin sunnuntain ottelussa, joten moskovalaisten viisikko saattaa rakoilla normaalia enemmän ja tämänkin mahdollistaa parempien maalintekopaikkojen syntymisen.

Jokereiden nettisivujen otteluennakossa tanskalaishyökkääjä Nicklas Jensenillä on selvät sävelet sunnuntain otteluun. Jensen on tehnyt ottelusarjassa toistaiseksi yhden maalin.

– Yritämme väsyttää heidän puolustustaan joka pelissä, koska kiekko on enimmäkseen meillä. Pidetään tempo korkealla ja yritetään vaihto vaihdolta kuluttaa heidän viisikkojaan. Eletään hetkessä, eikä anneta vastustajalle mitään.

Neljäs ottelu pelataan tänään kello 16.00 alkaen.

Seuraa Heitä

Sakari Manninen #65 | Salavat Julajev

Keskushyökkääjä

Jokereiden tehokkain pelaaja runkosarjasta oli ennen kolmatta pudotuspeliottelua hieman vaikeuksissa, mutta kahden tärkeän maalin myötä hyökkääjä on varmasti tarkoin vartioitu mies sunnuntaina.

Patrik Zackrisson #19 | Dinamo Msk

Keskushyökkääjä

Dinamo Moskovan ruotsalaishyökkääjä ottaa joukkueen tärkeitä aloituksia ja muodostaa muutenkin vahvan kakkosketjun. Keskushyökkääjältä odotetaan myös maaleja Dinamon leirissä. Nähdäänkö niitä sunnuntaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle