Jokerit jäi nollille Moskovassa

KHL / Raportti
Aleksandr Jerjomenko torjui kaikki 44 laukausta. (arkistokuva)
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Moskovan Dinamo siirtyi pudotuspelisarjassa 3-1-johtoon, kun se nollasi kotonaan Jokerit loppulukemin 3-0. Venäläisjoukkueen voiton takeina olivat tiivis puolustuspeli sekä tehokkuus viimeistelyssä.

Jokerit törmäsi sarjan neljännessä kamppailussa tuttuun ongelmaan. Helsinkiläiset veivät peliä, mutta vain näennäisesti. Dinamo puolustuspaketti pysyi hyvin kasassa, ja hiljensi sekä ohjasi jokerihyökkäykset laitoihin, jonne ne myös tyrehtyivät. Siistinä pysyneessä sarjassa oli nyt jo hieman enemmän tunnetta ja pudotuspelihenkeen sopivaa vääntöä.

– Tämä oli samanlainen ottelu kuin ne edelliset. Hallitsimme ottelua ja pidimme kiekkoa, mutta emme saaneet maaleja, Sami Lepistö huokasi.

Moskovalaisten puolustajat voittivat kaksinkamppailut kovalla prosentilla ja viimeisenä lukkona oli jälleen eleettömän varmasti torjunut konkari Aleksandr Jerjomenko. Jokereilla oli suuria ongelmia päästä harvoihin irtokiekkoihin, kun isännän elkein maaliaan suojelleet moskovalaiset tönivät vieraat loitolle.

Jokereiden ylivoima tehotonta

Etenkin avauserä meni vahvasti Dinamon käsikirjoituksen mukaan. Toisessa peli avautui hieman, ja molemmilla oli muutamia hyviä tontteja. Jokereiden etsikkoaika oli heti erän alussa, kun se sai pelata yli minuutin kahden miehen ylivoimalla. Vieraat pommittivat viivasta, mutta tulosta ei tullut.

– Ylivoima ei tällä hetkellä toimi ja siihen täytyy keksiä jotain. Ei me voida hukata kahden miehen ylivoimaa, vaan kiekon täytyy näissä peleissä olla silloin repussa, Lepistö sanoi.

– Meillä on haun kanssa tekemistä tiettyjä heidän pelaajia vastaan. He pelaavat viivaa kahdella miehellä pois, joten meidän täytyy saada keskelle tuki ja rauhoitettua se sitä kautta. Pitää liikkua paremmin, olla aloitteellisia, toimittaa kiekkoa maalille ja sinne pitää olla valmis menemään, Lepistö.

Erän loppupuolen ylivoimalla Jokereille sattui ottelun kannalta varsin ratkaiseva virhe. Maalivahti Janis Kalnins avasi omasta päästä, eivätkä nuotit Alex Grantin kanssa olleet kohdallaan. Dinamo kiitti tarjoilusta ja paineli alivoimalla 2-0-johtoon. Muutoin Kalninsin iltapuhde oli hyvä ja hän pysäytti muutamia Dinamon loistopaikkoja.

Lopussa Dinamo piti Jokerit edelleen hyvin pois tonteilta ja iski omasta päästä loppulukemat 3-0 tyhjään maaliin. Jerjomenkolle kirjattiin tilastoihin nollapelin taanneet 43 torjuntaa. Maalipaikkoja Jokereilla oli isäntiä enemmän, mutta viimeistelyssä ja erikoistilannepelaamisessa Dinamo oli jälleen edellä.

Sarja on katkolla Dinamolle tiistaina Helsingissä.

– Sarja ei ole missään nimessä ohi. Virheet täytyy saada pois, hallitaan peliä ja tehdään paikoista maalit. Pitää uskoa omaan tekemiseen, koska mitään poppaskonsteja ei ole olemassa, Lepistö lopetti.

» Lähetä palautetta toimitukselle