Dinamo kaatoi Jokerit kymmenennen kerran putkeen

KHL / Raportti
Dinamo oli jälleen Jokereita parempi.
Kuva © Emil Hansson www.hanssonsphoto.net
Moskovan Dinamosta on muodostunut Helsingin Jokereille melkoinen peikko. Tiistaina Dinamo otti Jokereista jo kauden kolmannen ja kymmenennen peräjälkeisen voittonsa.

Jokerit sai kamppailuun hyvän alun, kun Kristian Vesalainen napautti avausmaalin etunurkalta jo parin minuutin pelin jälkeen.

Pian tuon jälkeen Jokerit sai kuitenkin rangaistuksen ja pelin virtaus kääntyi vieraille. Myös pakkopeli toimi, kun Ilja Nikulin tälläsi viivasta pelin tasoihin.

Vierailla oli erässä paremmat paikat ja muun muassa Janis Kalnisin torjuma rangaistuslaukaus. Maalintekoon joukkue tarvitsi kuitenkin erän toisen ylivoimansa, jossa kiekko pelattiin helpon näköisesti maalin eteen, mistä Jegor Zaitsevilla oli ilo iskeä sisään.

Jokerit hallitsi toista erää hienokseltaan, mutta Dinamo pystyi pitämään isännät varsin hyvin pois loistopaikoilta tiiviillä puolustuksellaan. Osansa tähän teki myös maalivahti Aleksandr Jeremenko, joka liimasi kohti tulleet laukaukset.

Vieraat onnistuivat viimeistelyssä vielä päätöserän alussa parin pompun avustamana. Jokerit kiri vielä lopussa maalin päähän Steve Mosesin oivalla maalineduspelaamisella, mutta lopulta vieraat poistuivat Helsingistä täyden pistepotin kanssa 4-2-voitolla.

- Pelasimme suhteellisen hyvän ottelun. Pääsimme pian tasoihin avausosuman jälkeen, ja suhteellisen helposti vielä johtoon. Lopussa ykköskenttä päästi vielä maalin, mutta onneksi kestimme, vaikka vastustajalla oli kyllä paikkansa, Dinamo-luotsi Vladimir Krikunov summasi.

- Jeremenko oli sairaana ja pelasi nyt ensimmäisen ottelunsa. Hän pelasti ottelun meille.

Jokerileirissä annettiin tunnustus vastustajalle.

- Vastustaja oli tänään hyvä - he veivät kamppailut ja tekivät meidät aseettomiksi. Emme pelanneet hyvin kuin pari kertaa: teimme avausmaali parin ensimmäisen minuutin aikana ja sitten lopun viisi minuuttia. He veivät pelin tärkeät osa-alueet ylivoiman sekä maalinedustat, Lauri Marjamäki sanoi.

OK-tason suoritus ei riitä

Dinamosta on muodostunut Jokereille melkoinen peikko, mutta helsinkiläisten riveissä ei varsinaisesti tunnuttu pelkäävän moskovalaisseuraa. Vieraiden ykköstähti Vadim Šipatšov oli tiistaina järjestelemässä kahta ensimmäistä osumaa.

- Joskus tämä vain menee näin, mutta se on lähinnä sattumaa. Tänä vuonna heillä on kaksi erityistä pelaajaa (Šipatšov ja Dmitri Kagarlitski), eikä heitä voi päästää ylivoimalle. Olen pelannut Šipatšovin kanssa SKA:ssa, ja hän kyllä löytää ylivoimalla syöttöpaikat. Otimme liikaa jäähyjä, sillä viidellä viittä vastaan olimme parempia, eivätkä he juuri saaneet silloin paikkoja, Jokereiden kavennuksen iskenyt Moses mietti.

Jokereilla on seuraavana ohjelmassaan pitkä lento Shanghaihin, jossa joukkue pelaa sunnuntaiaamuna yhdeksältä.

- Haastava matkahan se on, mutta onneksi on neljän pelin sijasta vain kolme. Harjoittelemme normaalisti kymmeneltä, joten aamupeli ei sinällään tule kropalle uutena asiana. Nyt pitää vain olla vielä valmiimpi, kun on peli eikä treenit. Kahden kovan tappion jälkeen edessä on tärkeä reissu ja pelit, Moses totesi.

Valmennuksen puolella pari tappiota kärkiseuroja vastaan aiheuttavat lisää miettimistä, mutta pitkä yhteinen kolmen vieraspelin reissu saattaa tulla sopivaan aikaan.

- Mielenkiintoinen reissu edessä kun pelitkin alkavat yhdeksältä ja yhdentoista aikaan. Valmistautuminen täytyy sikäli olla vähän erilaista.

- Siellä mitataan joukkuetta: mitä tässä ollaan ja missään mennään? Kaksi peliä tässä on ollut vain sellaista OK-tason suorittamista. Oli se sitten Dinamo tai kuka vaan kova vastustaja, niin KHL:ssä tarvitaan hyvä tai erinomainen suoritus voittoon. Ihan hyvä lähteä tästä vähän pois ja yhdessä reissuun, Marjamäki päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle