Jokerit selkä seinää vasten Moskovaan - Asema haastajana sopii Jokereille

KHL / Ennakko
Perjantai-illan ottelusta on odotettavissa tiukkaa vääntöä, kun Dinamo ja Jokerit iskevät kolmannen kerran yhteen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Dinamo Moskova ja Helsingin Jokerit jatkavat KHL:n läntisen konferenssin puolivälieräsarjaa tänään Moskovassa. Dinamo johtaa ottelusarjaa voitoin 2-0 ja voittamalla illalla käytävän ottelun on joukkue enää yhden voiton päässä välieräpaikasta.

Helsingin Jokerit menetti viikon kahdessa ensimmäisessä ottelussa kotiedun täysin Dinamo Moskovan käsiin. Mikäli Dinamo voittaa tänään ja uudestaan sunnuntaina, matkaa joukkue läntisen konferenssin välieriin.

Kahdessa ensimmäisessä pelissä Jokerit on ollut niskan päällä, mutta Dinamo on käyttänyt vähäiset maalintekopaikkansa todella suurella prosentilla hyödykseen. Dinamo on tunnettu vahvasta puolustuspelistään ja tunnettavuus on lisääntynyt tämän ottelusarjan kahdessa ensimmäisessä ottelussa. Hyökkäyspäässä on todella terävä kärki, mutta leveyttä ei juuri löydy.

Asetelmat muuttuu Moskovassa

Ottelusarjan siirryttyä Moskovaan on lähtökohta otteluun täysin toisenlainen, mitä Helsingissä. Dinamon pelatessa kotona on odotetttavaa, että kotijoukkue näyttää pelille suunnan ja Jokereista tulee otteluun haastaja.

Suuri muutos tapahtuu myös peluutuksessa, sillä kotijoukkue saa vaihtaa viimeisenä, joten Dmitri Kagarlitskin tähdittämä ykköskenttä pääsee suurella todennäköisyydellä operoimaan miellyttävämpiä vastusjia vastaan, mitä Helsingissä. Jokerit peluutti Peter Reginin johtamaa isokokoista kolmoskenttää Kagarlitskeja vastaan ja onnistui käytännössä täydellisesti pitämään Dinamon syömähampaat ulkona pelistä.

Jokereiden kannalta ottelussa on äärimmäisen tärkeää yrittää saada kahta keskushyökkääjää jokaiseen oman puolustusalueen aloitukseen, sillä pitkät aloitustappiosta syntyvät pitkät pyöritykset ovat helsinkiläisille varmasti myrkkyä.

Jokereiden onnistuttava erikoistilanteissa ja maalivahtipelissä täydellisesti

Mikäli Helsingin Jokerit haluaa jatkaa kauttaan vielä ensi viikolle on joukkueen onnistuttava niin tänään, kuin sunnuntainakin täydellisesti erikoistilanteissa ja maalivahtipelissä. Narripaidat tuhlasivat viisi ylivoimaa keskiviikon matsissa ja hävisivät maalivahtitaistelun 100-0 lukemin Aleksandr Jerjomenkolle, joka loisti Dinamon maalilla.

Jokereiden hyökkäyksen syömähammas, yhdysvaltalaishyökkääjä Brian O'Neill tietää, mitkä ovat parhaimmat lääkkeet toimimattomaan ylivoimaan.

– Yksinkertaista peliä. Kiekkoja ja miehiä maalille, laukauksia keskeltä ja aloitusten voittamista. Minkään ei tarvitse olla liian monimutkaista tähän aikaan vuodesta, eikä paniikkinappulaa ole tarvetta painaa, O'Neill kertasi Jokereiden nettisivujen otteluennakossa.

Jokereiden otteluennakossa O'Neill peräänkuuluttaa, että motivaatiosta ei voittaminen jää ainakaan kiinni.

– Kun olet hävinnyt kaksi ensimmäistä peliä ja lähdet kolmanteen otteluun vieraskaukaloon, kenenkään ei tarvitse tulla erikseen motivoimaan meitä. Olemme aivan varmasti valmiita, täynnä energiaa ja tiedostamme ottelun tärkeyden, amerikkalaishyökkääjä kertoi.

Ottelusarjan kolmas ottelu alkaa kello 18.30.

Seuraa Heitä

Juuso Hietanen #17 | Dinamo Msk

Puolustaja

Suomalaispuolustaja on tärkeässä osassa Dinamo Moskovan puolustuksessa ja hän tulee pelaamaan paljon Jokereiden kärkipelaajia vastaan.

Nicklas Jensen #71 | Jokerit

Laitahyökkääjä

Tanskalainen maalitykki oli todella ahnaalla päällä edellisessä ottelussa, mutta onnistui ainoastaan kertaalleen ohittamaan Dinamon maalivahdin. Jenseniltä vaaditaan tehoja, mikäli Jokerit haluaa nousta mukaan taisteluun.

» Lähetä palautetta toimitukselle