Nujertaako Moskovan Dinamo jälleen Jokerit?

KHL / Ennakko
Nicklas Jensen on onnistunut maalinteossa neljässä ottelussa peräjälkeen.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tiistaina Helsinkiin saapuva Moskovan Dinamo on muodostunut Jokereille melkoiseksi peikoksi, sillä venäläisseura on vienyt peräti yhdeksän edellistä kohtaamista nimiinsä. Dinamoa hinaa perässään huikeaa kautta pelaava Vadim Šipatšov.

Jokerit koki sunnuntaina jälleen pettymyksen Pietarin SKA:ta vastaan. Hyvin ottelun aloittanut helsinkiläisnippu sai kokea huippujoukkueen tylyyden, kun SKA paukutti pari maalia avauserän loppuun ja vielä yhden toisen alkuun. 4-1-asemasta pietarilaisjoukkueen tasoinen ryhmä on harvemmin enää saavutettavissa.

Isännistä SKA-ottelun parhaaksi pelaajaksi on helppo nostaa Nicklas Jensen, joka iski joukkueen ainokaisen. Tanskalainen on iskenyt maalin neljässä edellisessä ottelussaan, ja koko kauden saldo 32 ottelussa on 13+13=26.

Jokerit ja Dinamo ovat iskeneet kahdesti yhteen tällä kaudella. Marraskuussa Jokerit jäi Moskovassa nollille loppulukemin 2-0. Tapaninpäivänä Helsingissä Jokerit hallitsi peliä, mutta tehokkaasti viimeistellyt vierasjoukkue haki jatkoaikavoiton lukemin 4-3.

Šipatšovin show

Dinamon hyökkäyksessä on selvä kahden kärki: 50 pistettä iskenyt Vadim Šipatšov ja pari pistettä vähemmän summannut Dmitri Kagarlitski. He ovat koko KHL:n pistepörssin kolmantena ja neljäntenä. Seuraavat dinamolaiset ovat peräti 30 pistettä heistä jäljessä.

Tehoduo kellottaa myös KHL-hyökkääjistä eniten jääaikaa. Varsikin viime kauden alussa NHL-paikkaa Las Vegasista hakeneen Šipatšovin keskimääräinen peliaika 21.05 on hurja. Kauden aikana hän on useammankin kerran pelannut 60 minuutin kamppailussa y.li 24 minuuttia. Sentterin uurastus palkittiin valinnalla KHL:n joulukuun parhaaksi hyökkääjäksi

Puolustustuksessa ykkösmies on Ilja Nikulin, jota säestää suomalaisduo Miika Koivisto ja Juuso Hietanen.

Dinamo on sarjataulukossa Läntisen konfrerenssin viidentenä 12 pistettä kolmantena majailevia Jokereita perässä. Tämän vuoden seura aloitti kellistämällä Idän kärkijoukkueen Avtomobilistin kotonaan lukemin 2-0. Edellinen ottelu päättyi puolestaan jatkoaikatappioon 1-2, kun Riika oli parempi Dinamoiden kohtaamisessa.

» Lähetä palautetta toimitukselle