Jokereiden Dinamo-kammo jatkui pudotuspeleissäkin

KHL / Raportti
Dinamo puolusti tiukasti, eikä Jokerit päässyt rellestämään maalilla.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokereiden tappioutki Moskovan Dinamoa vastaan kasvoi pudotuspelien ensimmäisessä ottelussa jo tusinaan. Molemmat joukkueet puolustivat kamppailussa hyvin, mutta Dinamo oli astetta huolellisempi ja myös terävämpi maalinteossa.

Pudotuspelisarjan ensimmäisen kamppailun alku oli sellainen kuin odottaa sopi. Molempien joukkueiden paketit pysyivät todella hyvin kasassa, eikä virheitä juuri tullut. Huippuluokan maalipaikat jäivät täten vähäisiksi kummassakin päässä.

Toisessa erässä molemmat pääsivät viimein maalintekoon. Ensin iski Dinamon pelätty ylivoima, tosin tällä kertaa kakkoskentän voimin. Kamppailussa ei enempää ylivoimaosumia nähty, mutta vieraiden pakkopeli oli isäntien kuvioita selvästi laadukkaampaa.

Jokerit rynni vielä toisessa erässä tasoihin, kun kova karvaus ja paine tuottivat John Normanille vetopaikan, ja kuti lirui lopulta sisään.

Päätöserässä Jokereiden kärsivällisyys ei enää riittänyt ja joukkueelle kävi muutama uinahdus. Taitavat moskovalaiset eivät jättäneet käyttämättä näitä mahdollisuuksia, vaan kurittivat helsinkiläisiä parilla osumalla. Jokerit sai lopussa kirittyä karkumatkaa vielä yhdellä, mutta lopulta Dinamo iski päätöslukemat 2-4 tyhjään rysään.

- Tarkoitus oli puolustaa hyvin, ja siinä onnistuttiin kaksi erää. Ensimmäisessä erässä hävittiin aloituksia niin paljon (4-13 toim. huom), että emme saaneet hyökkäysaikaa kuten olisimme halunneet. Vastustaja iski ylivoimalla yhden maalin ja me emme. Maalin pelejä nämä ovat olleet kaikki. Turhan helpolla meni voitto nyt kaverille, Lauri Marjamäki harmitteli Viasatin haastattelussa.

Dinamon paketissa ei juuri reikiä ollut

Jokereilla oli vaikeuksia päästä hyville maalipaikoille, kun Dinamon viisikko puolusti hyvin ja piti keskustan tukossa. Tila pitemmissä hyökkäyksissäkin oli lähinnä siniviivalla.

– Heillä on pelaajat hyvin pelin alla, joten ylivoimaisena emme pääse juurikaan hyökkäämään. Meidän täytyy rakentaa paikat pitkien hyökkäysten kautta vastustajan päädyssä, Kristian Vesalainen mietti.

– Se oli tiedossa, että he puolustavat keskustaa hyvin. Saimme vetoja viivasta, mutta vielä täytyy saada enemmän trafiikkia maalin eteen, Marko Anttila analysoi.

Jokereiden leirissä oltiin tyytyväisiä etenkin alun puolustuspeliin.

– Vastustaja teki paikoista maalit paremmalla prosentilla. Emme antaneet hirveästi heille kuitenkaan tässä pelissä paikkoja. Molemmilta joukkueilta tarkkaa peliä, eikä vielä sellaista kunnon playoff-peliä, Anttila jatkoi.

– Tästä tulee ihan varmasti tiukka sarja. En tiedä montako peliä pelataan, mutta jokainen peli on maalin peli ja tasaista taistelua. Olemme valmiita siihen.

» Lähetä palautetta toimitukselle