Jokereiden on tehtävä maali tiistain KHL-jännärissä - ”Nyt on tultava tulosta”

KHL / Ennakko
Jesse Joensuu on yksi niistä pelaajista keneltä odotetaan maaleja.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Helsingin Jokerit kohtaa Dinamo Moskovan KHL:n pudotuspelien ensimmäisen kierroksen viidennessä ottelussa Helsingissä. Ottelusarjaa Dinamo johtaa voitoin 3-1, joten illan ottelun panokset ovat kaikkien tiedossa. Jokerit jatkaa voitolla kauttaan torstain kuudenteen peliin Moskovaan ja tappiolla sen sijaan kausi päättyy tähän.

Lauri Marjamäen luotsaama narripakka on tiukan paikan edessä tiistaina, kun Helsingin Jokerit ja Dinamo Moskova pelaavat ottelusarjan viidennen ottelun Helsingissä.

Neljässä ensimmäisessä pelissä juoni on ollut hyvin samankaltainen. Dinamo on antanut Jokereiden hallita kiekkoa, puolustanut keskustaa äärimmäisen kovaa ja iskenyt virheistä, joihin helsinkiläiset ovat sortuneet liian helposti. Sen myöntää myös Jokereiden laitahyökkääjä Jesse Joensuu.

– Vaikka näin on käynyt, meillä on mielestäni pysynyt fokus hyvin pelaamisessa. Isompaa herpaantumista tai luovuttamisen merkkiä ei ole ollut, Joensuu painotti Jokereiden otteluennakossa.

Jokereiden osalta muutoksia täytyy tapahtua, niin peli-ilmeessä kuin ylivoimissakin, joka on ollut suurin murheenkryyni. Joukkue ei ole onnistunut iskemään vielä ainuttakaan osumaa ylivoimalla koko ottelusarjassa. Dinamo sen sijaan on rokottanut kahdesti alivoimalla. Tiistaina on Jokereiden viimeinen hetki saada pakkopeli toimimaan.

– 5vs5 -pelissä ja yksilötasolla on aina parannettavaa, mutta onhan se selvää, että ylivoima on ollut suurin ongelma. Olemme antaneet itsellemme mahdollisuuksia voittaa näitä pelejä, kun vastustaja on joutunut ottamaan jäähyjä. Nyt on tultava tulosta, Joensuu sanoi ja alleviivasi ylivoiman tärkeyttä isossa kuvassa.

Maalien tekeminen on ollut Jokereille äärimmäisen vaikeaa pudotuspeleissä, vaikka runkosarjassa verkko heiluikin hyvin. Fakta tiistain otteluun on se, että Jokereiden on ohitettava Dinamon maalivahti ainakin kertaalleen, mikäli helsinkiläiset haluavat jatkaa kauttaan.

Tapahtuuko tämä se selviää kello 18.30 alkavassa ottelussa.

Seuraa Heitä

Peter Regin #93 | Jokerit

Keskushyökkääjä

Kun hätä on suurin, parhaiden pelaajien pitäisi nousta esiin ja johtaa edestä. Peter Regin on Sami Lepistön ohella Jokereiden tärkeimpiä palasia. Onkosta Reginistä ratkaisijaksi?

Aleksandr Jerjomenko #30 | Dinamo Msk

Maalivahti

Dinamon maalivahti on pistänyt nipun narreja rintataskuunsa ottelusarjan edetessä. Murtuuko kokenut venäläinen paineen alla vai tekeekö hän tiistainakin eleettömiä torjuntoja?

» Lähetä palautetta toimitukselle