Tuomas Muhosella edessä uusi haaste

LIIGA / Haastattelu
Tuomas Muhonen päätyi HPK:n rinkiin siirtorajan kynnyksellä, kun Pallokerho selvitti lopullista kokoonpanoa kevättä varten. Jukka Rautakorven oli lopulta helppo tehdä valinta, että viime keväänä TuTon paidassa mestaruutta juhlinut Muhonen ei kilpaile tällä kaudella Mestiksen voitosta.

Muhonen kotiutui yllättävän nopeasti ja helposti HPK:n kokoonpanoon ja sai pistetilinsäkin auki. Kuin taikaiskusta myös ritaripaitojen peli alkoi muuttua toimivammaksi ja voittavaksi Muhosen saavuttua.

- Totta kai hyvät fiilikset kun tuli se nosto tänne viime tingassa. Siitä olen iloinen, kun valmentajat ottivat näytille, Muhonen kertaa tunnelmiaan.

- Olen iloinen myös siitä, että alkukausi Mestiksessä meni hyvin ja pääsin tänne. Ja täälläkin ovat pelit menneet hyvin, niin mikäs tässä.

Muhonen teki jo viime keväänä sopimuksen Hämeenlinnaan, mutta ensimmäistä liigapeliä HPK:n paidassa piti odotella pitkään. Jälkikäteen kuitenkin näyttää siltä, että kolmessakymmenessä Mestis-pelissä paukutetut 13 maalia osoittautuivatkin loistaviksi näytöiksi.

Sopiva rooli sopivassa ketjussakin on löytynyt. Muhonen on pelannut suurimman osan peleistään keskushyökkääjä Juha-Pekka Loikaksen kanssa.

- Juhiksen kanssa ollaan pelattu tosiaan hyvin yhdessä. Ollaan löydetty sama sävel pelaamiseen helposti. Neloskentässä meiltä vaaditaan kovaa työtä, ja nyt kun ketjussa on Kolehmainenkin, en näe yhtään syytä miksemme siihen pystyisi hyvin.

Pudotuspelikuume korkealla

Viime kaudella Muhonen pelasi Mestiksen pudotuspelejä loppuun asti ja nosteli sarjan voittopokaalia. Odotukset tulevaa kohtaan ovat innokkaat, mutta jännittyneet. Yksi asia on kuitenkin varmaa: peli tulee olemaan täysin erilaista kuin sarjatasoa alempana käydyt taistelut.

- Tietysti näissä peleissä on enemmän jännitystä, vaikka kokemusta yksistä Mestis-pleijareista onkin. Vauhti tulee ainakin olemaan paljon kovempaa. Täytyy olla valmiina, Muhonen listaa.

Vaikka peli on intensiivisempää, fyysisempää ja vauhdikkaampaa, eivät perusperiaatteet muutu mihinkään. Muhonen luetteleekin sujuvasti suoraan joukkuepalaverista saapuessaan oikeat teesit KalPan kaatoon.

- Ei olla lähdetty muuttelemaan hyvin toiminutta pelityyliä. Astetta kovemmin pitää vetää, eikä voida tyytyä runkosarjan tasoon. Yksinkertaistaminen on pleijareissa avainasemassa. Mihinkään riplailuun ei ole varaa, vaan röyhkeästi pitää mennä tilanteisiin, hyökkääjä linjaa.

Pudotuspelivastustajaa vastaankin Muhonen ehti olla mukana pelaamassa. Vaikka Kerho saikin kuonoonsa suurimman osan runkosarjan KalPa-peleistä, ei joukkueessa jakseta katsella taaksepäin.

- Tunnen kyllä aika hyvin tuon tulevan vastustajan. Heikkoudet on käyty läpi ja tiedetään mihin pitää iskeä. Runkosarjan tulokset on nollattu. Niillä ei ole mitään merkitystä, kun nyt pelataan ihan eri pelejä.

Hyvistä otteista myös hyökkäyssuuntaan jäi runkosarjassa lämpimiä muistoja ja pari syöttöpistettä. Ensimmäinen SM-liigamaali jäi kuitenkin vielä toistaiseksi odottamaan tulevaisuutta. Tulevissa koitoksissa Muhonen ei suostu ottamaan paineita verkon heilauttelusta.

- Toivotaan, että maali tulee. En kuitenkaan ota mitään erityisiä paineita siitä. Runkosarjassa oli muutama läheltä piti -tilanne, joiden kaltaiset voisivat pomppia pleijareissa sisään.

» Lähetä palautetta toimitukselle