Tapola: "Jos ei noissa tilanteissa saa taklata, niin sitten mennään kaukalopalloon"

LIIGA / Haastattelu
Tämä tilanne nostatti tunteita ottelun jälkeen.
Kuva © Antti Romsi - http://www.romsi.net

Kärppien ja Tapparan ensimmäisen finaalin kohahduttavin tilanne nähtiin toisen erän puolivälin paikkeilla, kun Tapparan Stephen Dixon taklasi kärppäpuolustaja Arto Laatikaista oululaisten puolustusalueen kulmassa.

Dixon tuli tilanteeseen kovalla vauhdilla, mutta myös taklattavan vastuuta voidaan peräänkuuluttaa. Laatikainen käänsi selkänsä ja oli hieman kumarassa. Tilanne näytti aluksi pahalta, mutta Laatikainen selvisi ilmeisesti ilman loukkaantumista.

− Näin vain, että joku tulee todella kovaa päälle, muuta en ehtinyt nähdä. Muut sen näki varmasti paremmin, Laatikainen jutteli pelin jälkeen.

Lauri Marjamäki kävi heti tilanteen jälkeen todella kuumana ja keskusteli tuomareiden kanssa taklauksesta pitkään. Lopputulema ei kuitenkaan muuttunut, eikä Dixon saanut taklauksestaan jäähyä.

Ottelun jälkeen Marjamäki oli tilanteesta selvästi tuohtunut, mutta ei halunnut medialle asiaa kommentoida.

− Tuu sää Ingmanni (otteluvalvoja Jyrki Ingman) kommentoimaan näille. Mää en viitsi, Marjamäki huusi käytävän perällä olleelle otteluvalvojalle.

Liigaa edustavalta Ingmannilta luonnollisesti mielipide asiaan löytyi.

− Jäähyn paikkahan se oli. Pelitilanne, mutta Dixon jatkoi sitä hypyllä, se on oleellinen asia tässä, otteluvalvoja totesi.

Tapparan leirissä tilanne nähtiin tietysti aivan eri tavalla. Etenkin päävalmentaja Jussi Tapola oli niin tyytyväinen tuomarien toimintaan tilanteessa, että nosti sen itse esiin lehdistön edessä.

− Laatikainen näki, että Dixon tulee taklaamaan ja sen piti ottaa taklaus vastaan, mutta jotenkin ihmeellisesti jäi tönöttämään selkä taklaajaan päin, Tapola aloitti.

− Jos ei noissa tilanteissa saa taklata, niin sitten mennään kaukalopalloon, Tappara-luotsi jatkoi kovaan ääneen.

Dixon itse oli luonnollisesti tyytyväinen ennen kaikkea siitä, ettei Laatikainen loukkaantunut. Mitään rikettä hän ei omasta mielestään tehnyt.

− Olin jo lukinnut kohteen, ja se meni miten meni. Tuollaisia juttuja sattuu pudotuspeleissä.

» Lähetä palautetta toimitukselle