Tappara askeleen edellä - Kärpät JJJ-ketjun varassa

Ottelu oli tiukkaa vääntämistä puolin ja toisin.
Oulussa korkattiin keskiviikkona Liigan finaalit käyntiin, kun edellisvuoden vanhat tutut, Kärpät ja Tappara ottivat yhteen. Tappara oli kokonaisuutena pelillisesti Kärppiä parempi ja ansaitsi voiton. Kirvesrinnat ottivat ensimmäisen kiinnityksen Kanada-maljaan jatkoaikavoitolla lukemin 2-3.

Oulussa nähtiin keskiviikkona intensiivinen ja vauhdikas kiekkoilta, kun Kärpät ja Tappara kohtasivat finaaleiden avausottelussa. Lähtokohdat välierien jälkeen olivat mielenkiintoiset.

Kärppien ja JYPin välieräsarjassa erikoistilanteet nousivat suureen rooliin, koska tuomarilinja oli todella tarkka. Tapparan ja Lukon ottelusarjassa taas mentiin "vankilasäännöillä", eikä jäähyjä vihelletty kovinkaan helposti. Tämä herätti mielenkiintoa finaalien tuomarilinjaa kohtaan.

Ainoa kokoonpanomuutos nähtiin kotijoukkueelta, kun Kärppien Lukas Kašpar vaihtui Simon Suorantaan.

Odotetun vauhdikas alku

Ottelun avauserä alkoi odotetun vauhdikkaasti. Kärpät oli kiekollisessa pelissään avausminuuteilla hermostuneempi, kun peli aaltoili vauhdikkaasti päästä toiseen. Kärpät sai ottelusarjalle hienon startin, kun Joonas Kemppaisen johtama ketju vei sentterinsä ohjaamalla osumalla kotijoukkueen välittömästi johtoon.

Kärpät aloitti ottelun väkevästi, mutta ote siirtyi ensimmäisen erän edetessä Tapparalle. Kirvesrinnat onnistuivat aiheuttamaan Kärpille ongelmia samoilla aseilla kuin JYP edellisessä sarjassa, eli se iski kovalla paineella Kärppien puolustajiin.

Tästä tuloksena syntyi pitkiä pyörityksiä oululaisten puolustusalueella. Lopulta Tapparan kova myllytys kannatti, kun Teemu Aallon laukaus pomppi Josh Greenin kautta maaliin ylivoimalla.

Tappara tuli toisen erän alkuun hurjalla höyryllä ja iski Kärppien puolustajiin kovalla taklauspelillä kiinni. Pesukonetta ehti kestää vain reilut kaksi minuuttia, kun Pekka Jormakka latasi kiekon tyhjään maaliin Jan-Mikael Järvisen laittoman kauniista esityöstä.

Toinen erä jatkui hieman tasaisemmissa merkeissä kuin ensimmäinen, mutta Tappara oli edelleen tasaviisikoin pelatessa Kärppiä askeleen edellä. Kärpiltä ainoastaan JJJ-ketju Kemppaisen johdolla sai säännöllisesti pyörityksiä Tapparan puolustuspäätyyn.

Myös Kärpät pääsi osoittamaan erikoistilanteidensa vaarallisuuden toisen erän puolivälissä, kun Green otti hölmöhkön jäähyn poikittaisesta mailasta. Oululaisten ykkösylivoima namutteli Joonas Donskoin kapellimestaroimana kauniin osuman, kun Mika Pyörälä iski jo kevään kahdeksannen osumansa tutulta paikalta, alivoimaneliön keskeltä.

Kohti ensimmäistä kiinnitystä kannuun

Kolmannessa erässä peli tasoittui tasakentällisin selvästi. Vauhti pysyi kuitenkin edelleen korkealla, sillä molemmat joukkueet pyrkivät paikan tullen kääntämään peliä nopeasti.

Tappara onnistui läpi pelin pimentämään Kärppien suorat hyökkäykset tehokkaasti. Kärpät pyrkii lähtemään hyökkäyksiin keskikaistan kautta pelaamalla sentterin vauhtiin, mutta Tapparan keskialueen sumppu vaikeutti tätä huomattavasti. Keskustassa ei ollut tilaa ollenkaan. Kärppien JJJ-ketju oli tässäkin omalla planeetallaan, mutta muilla hyökkäysketjuilla oli huomattavasti vaikeampaa.

Molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ratkaisua kolmannessa erässä ylivoimalla, mutta erinomaisista paikoista huolimatta Juha Metsola ja Tomi Karhunen pitivät maalinsa puhtaana.

Tapparan pirtein ketju oli selvästi Järvisen johtama "kolmosketju", jossa laidoilla viilettivät Jormakka ja Jukka Peltola.

Varsinainen peliaika päättyi tasalukemissa, joten siirryttiin jatkoerään. Sitä ei kerennyt vanhentua kuin reilu minuutti, kun Teemu Aallon laukaus pomppi Karhusen selän taakse, ja Tappara nappasi ensimmäisen kiinnityksen Kanada-maljaan.