Susanna Tapani: "Pystymme omalla pelillämme voittamaan kenet tahansa"

MAAJOUKKUE / Haastattelu
Susanna Tapani on tehnyt MM-kisoissa kolmeen otteluun tehot 2+3.
Kuva © Julia Heino julia.heino@jatkoaika.com
Naisleijonat on esiintynyt MM-kisoissa toistaiseksi vahvasti alun Venäjä-tappiosta huolimatta. Turnauksen pistepörssissä neljäntenä majaileva hyökkääjä Susanna Tapani kävi läpi joukkueen otteluita ja olosuhteita.

Naisleijonat on pelannut käynnissä olevissa MM-kisoissa vahvasti. Turnauksen avausottelussa tullut nihkeä tappio Venäjälle on pyyhitty mielistä ja tekeminen on ollut erittäin nousujohteista. 

Alkulohkossaan Suomi hävisi Venäjälle 1−2, kaatoi Kanadan sensaatiomasti lukemin 4−3 ja kärsi tiukan 3−5-tappion Yhdysvalloille.

− Ensimmäisessä pelissä emme saaneet omaa peliämme kasaan, mutta kausi on ollut meiltä kokonaisuudessa hyvä ja olemme saaneet sitä kautta itseluottamuksemme hyvälle tasolle joukkueessa. Luotamme pelitapaamme ja pystyimme unohtamaan Venäjä-ottelun ja siirtämään katseemme tulevaan. Peli Venäjää vastaan toimi tietyllä tavalla meille myös herätyksenä. Pelitavassa pitää pysyä myös eurooppalaisia joukkueita vastaan tasoerojen kavennuttua, Susanna Tapani kertoo.

− Pystymme omalla pelillämme voittamaan kenet tahansa, minkä osoitimme Kanadaa vastaan, Tapani naulaa.

Suomi voitti sunnuntaina Kanadan ensimmäistä kertaa MM-kisoissa. Kyseinen voitto antoi joukkueelle valtavasti virtaa jatkopelejä ajatellen.

− Saimme voittopelistä paljon lisää energiaa ja uskoa joukkueeseen. Olemme aikaisemmin olleet monta kertaa niin lähellä pohjoisamerikkalaisia vastaan, mutta emme ole pystyneet aivan loppuun saakka heitä haastamaan. Tunne voiton jälkeen oli erittäin hieno ja summerin soitua kesti hetken aikaa ennen kuin tajusi, mitä olimme tehneet, Tapani hehkuttaa.

"Pieni suomalaiskatsomo on pitänyt hyvin ääntä peleissä"

− Ajatukset piti kuitenkin pitää kasassa, sillä tiesimme, että se oli vasta alkulohkon peli ja ratkaisupelit olisivat vielä edessä.

Suomalaiskatsojat luovat kisatunnelmaa

Tapani on ollut kisoissa Suomen parhaita pelaajia. Tehoja on syntynyt kolmeen otteluun muikeat 2+3, millä irtoaa koko turnauksen pistepörssissä neljäs sija.

− Oma kauteni on ollut kokonaisuudessaan positiivinen. Tiedän, että olen hyvässä kunnossa ja olen pystynyt treenaamaan hyvin. Maajoukkueessa on tullut tehoja hyvin tällä kaudella, mikä tietysti on tuonut myös lisää itseluottamusta. Koetan pelata omilla vahvuuksillani ja auttaa joukkuetta.

Kisakaupunki Plymouth on noin 9000 asukkaan pikkukaupunki 40 kilometrin päässä suurkaupunki Detroitista. Nähtävyydet ovat kuitenkin jääneet Naisleijonilta kisaurakan ohessa vähiin, eikä verkkokalvoille ole piirtynyt juuri muuta kuin hotelli ja jäähallin kaukalo.

− Olimme valmistavalla leirillä Grand Rapidsissa, jossa pääsimme tutustumaan enemmän myös muuhun ympäristöön. Kaupunki oli viihtyisä ja kävimme muun muassa katsomassa paikallista AHL-peliä. Kisakaupunki Plymouthiin siirryimme pari päivää ennen kisojen alkua, joten täällä aika on kulunut lähinnä hotellissa ja jäähallilla, Tapani toteaa.

− Välipäivänä pääsimme käymään paikallisella jalkapallostadionilla, joka on Yhdysvaltojen suurin ja koko maailman toiseksi suurin stadion.

Suomen avausottelu Venäjää vastaan pelattiin erikoisen oloisessa hallissa, eikä yleisöäkään juuri paikalla ollut. Tapani kuitenkin kertoo olosuhteiden menneen parempaan päin.

− Ensimmäisen ottelun tunnelma ei ollut parhaimmasta päästä, koska pelasimme niin sanotusti kakkoshallissa. Katsomo oli siellä pienempi ja myös olosuhteiden kanssa oli hieman ongelmia. Siirryttyämme kisojen pääareenalle kunnon kisatunnelmakin otti vallan ja tunne vain kasvaa, mitä pidemmälle pelit menevät. Pieni suomalaiskatsomo on pitänyt hyvin ääntä peleissä!

Suomen kisaurakka jatkuu tiistaina puolivälierissä Ruotsia vastaan. Ottelu alkaa klo 22.35 Suomen aikaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle