Suoranta ei jäänyt voivottelemaan tappiota

LIIGA / Haastattelu
Suorannan peli ei noussut lentoon torstaina.
Kuva © Miikka Jääskeläinen - http://mjfoto.fi
Ässien kultakypärää Ilves-ottelussa kantanut Simon Suoranta harhaili sivuraiteilla suuren osan pelistä muun ässäjoukkueen kanssa. Ilves pisti kiekot tehokkaasti sisään ja porilaisten peli jäi piippuun. Tappio ei kuitenkaan lannistanut ainakaan Suorannan mieltä.

Toinen osaottelu oli Simon Suorannan mieleen pelin tyylin näkökulmasta. Mies antoi Ilvekselle tunnustusta hyvästä suorittamisesta ja piti myös pelin intensiteetistä.

− Pelissä oli paljon vauhtia ja tunnetta. Ilves oli tehokkaampi kuin eilen, he käyttivät tilaisuutensa, Suoranta totesi.

Ilves huiteli menojaan jo avauserän 3-0-johdolla ja lopulta tamperelaiset kuittasivat selvän viiden maalin voiton. Lukemat jäivät varmasti nyppimään Ässiä, mutta usko omaan tekemiseen säilyy.

− Turha tästä on päätä perseeseen laittaa. Kyllä me eteenpäin jatkamme ja lauantaita kohti. Siellä odottaa porilainen yleisö. Vaadin kaikkia porilaisia tulemaan hallille, se on meille iso voimavara. Olen todella luottavainen, Ilves oli tänään tehokkaampi, mutta meilläkin oli hyviä aihioita. Meidän täytyy päästä maalille toteuttamaan niitä. Niihin nämä pelit ratkeavat.

Yksi torstain pelin selviä kulminaatiopisteitä oli Ilveksen tehokas ylivoima. Ässät otti neljä kaksiminuuttista ja Ilves rankaisi kolmella ylivoimallaan kolme kertaa. Ässien Suoranta ylisti Ilves-ylivoimaa, mutta antoi sapiskaa myös joukkueensa alivoimapelaamiselle.

− Ilveksellä on NHL-tason pelaajia ylivoimalla, sen puolustaminen on vaikeaa. Meidän täytyy painottaa alivoimapelaamista ja lähteä omasta sapluunastamme. Tiedämme, että meillä on erikoistilannepelaaminen ollut hyvää, varsinkin alivoimapelaaminen. Se pitää palauttaa sille tasolle lauantaina.

Pudotuspelisarjan voitot ovat nyt 1-1 ja ratkaisupeli on lauantaina Porissa. Suoranta ei murehdi menneitä, vaan nauttii pudotuspelikeväästä.

− Turha tässä on märehtiä. Nämä pelit ovat pelaajan hienointa aikaa. Täällä oli hieno tunnelma ja tästä pitää pystyä nauttimaan oli tulos mikä tahansa. Ei tässä pelkäämällä tai miettimällä mitään tule. Pitää vain antaa uutta runtua.

− Pudotuspeleissä on hienoa, että tässä ei jaeta pisteitä, vaan se ratkaisee, kuka voittaa. Tyylillä ei ole loppupeleissä väliä, mies alleviivasi.

Torstaina Hakametsä pullisteli 6319 katsojan voimin, kun taas keskiviikon Porin-pelissä oli vain 3645 katsojaa. Suoranta suorastaan vaatii, että koko Pori saapuu kannustaman Ässiä ja halliin saadaan tunnelmaa.

− Vaikka tänään oli tällainen tulos, niin uskon, että yleisö luottaa meihin. Ja miksei luottaisi, myydään sitten vaikka lippuja halvalla tai annetaan ilmaiseksi, että ihmisiä tulee halliin. Lauantaina on varmasti hieno tapahtuma.

Puolivälierät alkavat jo ensi viikon tiistaina, mutta niille ässäleirissä ei anneta vielä ajatuksen sijaakaan. Nyt keskitytään lauantain ratkaisupeliin.

− Liian pitkälle ei kummemmin mietitä, nyt eletään hetkessä ja vaihto kerrallaan tutut lainalaisuudet nousevat esille. Nautinto tulee kovasta työstä ja yhteispelistä, jotka ovat meilläkin vahvimpia, Suoranta päättää.

» Lähetä palautetta toimitukselle