Roope Talaja: "Tämä oli pakkovoitto"

LIIGA / Haastattelu
Roope Talaja laukoi maalin. Arkistokuva.
Kuva © Teemu Eirtovaara
Helsingin IFK katkaisi tappioputkensa Bluesin kustannuksella. Espoota viime kaudella edustanut Roope Talaja helpottui voitosta.

HIFK on sukeltanut syvissä vesissä. Päävalmentaja Pasi Sormunen on saanut runsaasti kritiikkiä ja ottelun alkupuolella kotijoukkueen kannattajakatsomosta kaikuivat "Soppa ulos!" -huudot.

Onnekseen IFK:lla oli vastassaan Blues, joka häviää jatkuvasti vieraissa ja kerta toisensa jälkeen Nordenskiöldinkadulla, meni peli miten meni.

- Aika helpottava voitto. Tuska on ollut kova ja tämä oli meille erittäin tärkeä pakkovoitto. Toivottavasti tästä alkaa meille uusi jakso.

Roope Talaja, Jari Sailio, Joakim Eriksson, Joni Töykkälä, Eetu Pöysti ja Juuso Riksman edustivat vielä viime kaudella vastustajaa. Joukkueenvaihdoista viis, HIFK voittaa.

Miten Blues häviää Nordiksella aina?

- En tiedä mikä siinä on, Talaja hymähti hämmästellen.

- Olemme olleet kotona hyviä ja ei näiden fanien edessä voi vetää vihkoon, Talaja sanoi.

Bluesilla oli paikkansa. Se kolisutteli tolppia useaan otteeseen. Pelin alussa Miro Aaltosella oli lähes varma maalintekopaikka, mutta laukaus hyvän vastahyökkäyksen päätteeksi suuntautui senttejä ohi erinomaisen Joni Ortion maalin.

Vastoinkäymiset veivät Bluesin pelin väärään suuntaan. Antti Oren nilkka muljahti pahasti, ja Mikko Jokela ajoi Tommi Huhtalaa rumasti päähän. Huhtala sai aivotärähdyksen.

- Kovasti puhutaan vastustajan kunnioittamisesta, mutta tänään ei ollut ainakaan plekseistä kiinni. Päähän kohdistuville taklauksille pitää tehdä jotain, Bluesin Lauri Marjamäki tuhahti ottelun jälkeen.

Blues pohti kävi perjantaina kovaa "ryhmäkeskustelua" siitä mitä tapahtuu, kun bussi starttaa Espoon areenan pihasta. Ehkä Bluesin kannattaisi hölkätä tai ajaa pikkuautoilla ainakin lyhyemmät vierasmatkat.

» Lähetä palautetta toimitukselle